Artikel

10 oversete natursteder på Bornholm

Mange kommer til Bornholm bare for naturens skyld. Her er 10 oversete natursteder på øen, som du bør se

Bornholms natur er enestående, ikke bare for danske forhold. Øen har Danmarks højeste vandfald, her er klipper af granit, her er kilometerlange sandstrande, hvor sandet er så fint som intet andet sted i landet.

Nogle steder i den bornholmske natur er meget populære og besøgte. Men – der findes andre steder på øen, som er mindst lige så flotte og betagende, men som ikke alle kender til. Her giver vi dig 10 små perler i øens natur, som kan være lidt oversete – og det er netop derfor vi anbefaler dem til dig.

Læs om de 10 steder på Bornholm

Klik på billederne herunder for at læse mere om de 10 oversete natursteder på Bornholm. Du kan bl.a. finde flere informationer om steder, billeder og rutevejledning.

1

1. Det mystiske Rispebjerg på Sydbornholm

Her på højderyggen mellem Pedersker og Poulsker finder du både rester af en ringborg og spor af soltempler, som mennesker for over 5.000 år siden har brugt i forbindelse med en solkult. Nyd udsigten fra det opførte informations- og udsigtstårn.

2

2. Naturområdet Spellinge Mose

Følger du cykelstien (den gamle jernbanetrasse) fra Rø mod Klemensker kommer du efter ca. 2 kilometer til et moseområde, som hedder Spellinge Mose. Herfra kommer vandet i Danmarks højeste vandfald i Døndalen. Tæt ved Spellinge Mose ligger en klippeknude, hvor der tidligere har ligget en borg - Storeborg eller Grønneborg ved Spellinge Mose.

3

3. Det geografiske knudepunkt på Sydbornholm

Her på Sydbornholm møder den 55. nordlige breddegrad på den 15. østlige længdegrad. Her står solen højest, når klokken er 12 (13 om sommeren). Bornholm er dermed det eneste sted i landet, hvor uret stemmer overens med solens gang.

4

4. Ravnedalen på Nordbornholm

Ravnedalen, der ligger ved Borrelyngvej, ikke langt fra Lyngholt Camping, er en af øens mest velbevarede hemmeligheder – en ægte tidslomme fra bronzealderen for ca. 4.000 år siden. Området gemmer på både bautasten og gravrøser i sprækkedalens hedelyng.

5

5. Troldeskoven ved Stammershalle

Troldeskoven ligger tæt ved Stammershalle Badehotel. Her i skoven blev der i 1934 åbnet Bornholms første zoologiske have med eksotiske dyr og sågar en bjørnegrotte. I dag ligner skoven en fortryllet troldeskov, som du kan besøge året rundt.

6

6. Helleristningerne på Madsebakken og Hammersholm

Går du en tur fra Hammersholm via stenbruddet Moseløkken og tværs over højderyggen ned til Allinge, vil du finde et hav af helleristninger, som er op mod 3.500 år gamle.

7

7. Præstemosen i Klemensker

Midt i det bakkede morænelandskab i Klemensker ligger Præstemosen, nærmest ved foden af Sct. Clemens kirke. Her er der etableret shelterhytte og træbro ud i søen og området er et yndet sted for at gå en tur.

8

8. Louisenlund ved Østermarie

Skoven Louisenlund blev købt af kong Frederik VII. i 1851 og navngivet efter Grevinde Louise Danner. I dag vedligeholdes skoven med de over 50 bautasten af Jægersprisstiftelsen.

9

9. Salene Gravplads

I Salene bugt er der en gammel stenstrand. Og her vidner forskellige kraterrøser om en gammel boplads eller gravplads, der kan være op mod 2.500 år gammel. Her er der i øvrigt også en god fiskegrund.

10

10. Røverborgen ved Gudhjem

Røverborgen finder du, når du går ad kyststien fra Nørresand mod Salene til. Efter ca. 400 meter ligger Røverborgen nede i klipperne, som faktisk har været brugt som filmkulisse.

Tema
Se 7 andre gemte steder på Bornholm
Tema
Læs om Bornholms 7 borge
Tema
Her er 5 hemmelige steder du skal se på Christiansø og Frederiksø
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00