Artikel

Salomon Hammer Trail

Op til 160 km trailløb i Danmarks flotteste natur.

Trailløb på naturstier har, igennem de sidste 6 år, udviklet sig hastigt og er i dag en løbedisciplin, som mange danskere ønsker at afprøve. Rejsen som trailløb har gennemgået i Danmark tog for alvor sit afsæt på Nordbornholm tilbage i 2009, hvor hammerknuden lagde natur til det første Salomon Hammer Trail løb.

Hammerknuden tilbyder stort set alt hvad en trailløber kan ønske sig, klipper, rødder, single track, panorama udsigt og ikke mindst østersøen som en væsentlig med og modspille i oplevelsen, gående fra rolig og blid oplevelse, fugle sang osv til hård barsk hav som vidner om den råhed hammerknuden tilbyder enhver gæt.

Salomon Hammer Trail er i dag et af de mest eftertragtede løb på Bornholm, hvor op imod 600 deltagere nyder naturen rundt på Nordbornholm, men også det sociale samvær der findes blandt alle løberne, både før, under og efter løbet. Salomon Hammer Trail henvender sig til alle typer af løbere, med forskellige formål med deres løb, alt fra en kort hyggelig tur for at prøve naturen til det 160 km lange ultraløb, hvor mange måneders forberedelse er nødvendigt. Udover at være det mest kuperede natur område på Bornholm og faktisk også i Danmark, byder Hammerknuden på en hel del historiske islæt. Dette være sig Salomon Kapel, Hammerhus, Finnestop og ikke mindst Jons kapel med de mange trapper ned til den så berømte klokke som bevidner at trailløberen har taget de godt 400 trin op og ned.

Tager trailløberen den lange tur på hammerknuden vil løberen også opleve den helt specielle natur, fra hammerknuden med de mange højdemeter, henover Hammershus med de mange klipper for at komme ind i slotslyngen med de mange små stier og tætte skov som er en helt speciel oplevelse.

Og når netop løberen er kommer igennem slotslyngen og tænker at dette ikke kan passe, så åbner Finnestop sig med sine store åbner områder og mange klipper hvor dyr og mennesker omgås hinanden i en stor sammenhæng. Det er en fantastisk naturoplevelse igennem så mange forskellige naturfænomener som kun kan oplevelse på bornholm og på en distance som er under 3 km i fugleflugt.

Tejn IF er arrangør af Salomon Hammer Trail, og de udvikler hele tiden løbet med fokus på oplevelsen for den enkelte løber. Salomon Hammer Trail er et af de hårdeste trailløb på dansk grund og finder sted hvert år i maj måned på Nordbornholm. Distancerne er 17 km,  25 km, 50 km, 50 miles og 100 miles.

Læs mere på Salomon Hammer Trails hjemmeside her.

1

Hammerknuden

2

Tejn IF

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00