Artikel

Kyststien om vinteren – etape 4: Svaneke – Snogebæk

Kan man vandre ad Kyststien om vinteren? Er det ikke koldt og vådt? Kan man finde steder at sove og spise? Gitte Holtze har taget turen rundt om øen fem gange i sommerperioden - nu er hun sammen med en veninde sat ud på Kyststien i vintervejr. Dette er den fjerde ud af fire etaper.

Gitte Holtze

Vandrer og friluftsfreak samt journalist, foredragsholder og forfatter til "Jeg Lever" om Gittes vandring ad Pacific Crest Trail og "Gå Langt", en guidebog til lange vandringer.

Trekandtell.dk

Endestationen for vores vintervandretur er Snogebæk. Af den logistiske årsag, at vi herfra kan fange en bus tilbage til Rønne. Så vi har denne dag blot 16 km at gå - og et beskedent antal højdemeter, for den sydøstlige kyst er (næsten) flad. 

Trods det er landskabet umiskendeligt Bornholm med en klippefyldt kyststrækning, som betyder vandring på, mellem eller ved siden af klipper.

Om sommeren ligger det lige for at tage et stop og køle af i havet fra klipperne, ved vintertide kan vinterbadere bruge broen i den fine lille Hullehavn, og ellers bare, som vi gør, nyde den relativt lette vandring langs kysten, ind gennem Årsdale og videre til Nexø.

Café Holmer

På torvet i Nexø finder vi ind i varmen til frokost på Café Holmer. Og forlader den hyggelige café igen med to go-kaffe i krus. Som vi uden problemer kan drikke, mens vi går, for fra Nexø følger vi cykelstien langs kysten til Balka Strand.

Balka Strand

Og så hedder det strandvandring. Slentren langs havet på den brede strand under en høj klar himmel. Den bedste måde at slutte en vandretur, der (også om vinteren) kun kan anbefales.

Tema
Vandring af Kyststien om vinteren
Tema
Gitte Holtzes vandreguide til Bornholm
Tema
Bornholms vandreguide – Tag hensyn til naturen
Tema
Bornholms vandreguide – Tips til tøj og udstyr
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00