Artikel

Gourmet i barnehøyde

Mange barn elsker å lage mat, og ferien er en fin anledning til å la barna øve seg på kreativ matlaging.

Lær, hvordan du kan lage bornholmsk gourmetmat

Det er ikke bare voksne som kan glede seg over det bornholmske mateventyret – «gourmet-øya» som danske og internasjonale medier har skrevet mange artikler om. Råvareprodusentene og restaurantene på øya stiller stadig høyere krav til kvalitet, og samtidig hender det mye for barna på matfronten.

Workshops, matkurs og andre eventer på Madkulturhuset Gaarden i Melsted er blitt populære aktiviteter for barnefamilier. Her får barna får være med på å forvandle mange av de velsmakende ingrediensene fra lokale råvarer til lekre retter. De matinteresserte podene lærer også om naturen på Bornholm og øyas naturlige spiskammers av urter, sopp, bær og frukt.

Når dere har fått lære om alt som plukkes og sankes på øya og hva det kan brukes til, frister det sikkert med et stopp ved de lokale veibodene som tilbyr frukt og grønnsaker. Da er dere for alvor klare til å eksperimentere frem familiens egen versjon av bornholmsk gourmetmat.

Hvis dere vil spise ute har øya flere gourmetrestauranter der barn er mer enn velkomne, og det finnes også flere koselige familiekroer som kan lage barnas livretter.

Gourmet i barnehøyde

For å oppleve ekte bornholmsk matkultur er det også obligatorisk med et besøk på et eller flere av silderøykeriene som ligger som perler på en snor langs kysten i Hasle, Allinge, Gudhjem, Svaneke, Aarsdale, Nexø, Snogebæk, Østre Sømark og Arnager. De fleste barn elsker å spise på røykeriene og kanskje få se når de røkte sildene kommer ut av ovnen. Det store utvalget av fiskedelikatesser gjør at det som regel finnes noe for enhver smak – selv for de kresne.

Når dere har spist middag, er det på tide å smake på «det søte Bornholm«. Større utvalg av hjemmelagde søtsaker skal dere lete lenge etter. De oppfinnsomme produsentene ligger i forkant når det gjelder delikat, hjemmelaget iskrem, leskedrikk med lokal frukt- og bærsaft, håndlaget sjokolade og drops, himmelske karameller, nydelig lakris, vingummi og masse annet godt.

Se hvordan maten blir til

Mye av «det søte Bornholm» er fremstilt uten e-nummer, noen ganger glutenfritt, sukkerfritt, økologisk osv. Flere steder er det mulig å få se på produksjonen, lære om produktene og kanskje få lov til å delta og få inspirasjon til å teste selv hjemme.

Gourmet i barnehøyde

1

Gaarden

I Danmarks første regionale Madkulturhus kan du blive klogere på den bornholmske mad. Bygningen er også samlingen af de bornholmske fødevareproducenter.

2

Torvehal Bornholm

Torvehal Bornholm er den nye torvehal i det gamle Rønne Slagtehus - hvor du kan købe bornholmsk producerede fødevarer, samlet under et tag. Her er der også en café og en vinbar

3

Gudhjem Røgeri

Gudhjem Røgeri er det mest ægte og autentiske sted at nyde sin "Sol Over Gudhjem". Se vores store populære buffet og menukort.

4

Sandvig IS Kalas

Sandvig IS Kalas og cafeen Kalas-Kalas ligger midt i klipperne ved Sandvig Havn. Her produceres dagligt is på bornholmsk økologisk mælk og med frugter fra øens haver.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00