Artikel

Cykelrute Rønne-Dueodde-Svaneke

Oplev den sydlige, flade del af Bornholm fra din cykelsadel.

Turen går fra Rønne mod Dueodde, Bornholms sydligste spids, og videre til Svaneke på østkysten af Bornholm. Turen er på i alt 50 km.

Hvide sandstrande… på Sydbornholm

På denne cykelrute oplever du Bornholms smukke, hvide sandstrande, der strækker sig fra Rønne til Dueodde. Lige efter Bornholms Lufthavn ligger fiskerlejet Arnager, der på den sydvendt skrånende brink ofte ligger badet i solreflekserne fra havet. I Arnager ligger et af Bornholms røgerier, så du kan få stillet din sult.

Pedersker Kirke på Bornholm

Pedersker Kirke ligger i det åbne land, som en smukt bevaret romansk kirke. I 1500-tallet fik Pedersker Kirke tilføjet et tårn og et våbenhus. Efter Pedersker Kirke drejer du sydpå til Slusegård med den restaurerede vandmølle. 100 m syd for gården ligger en granitsten, der markerer “Bornholms knudepunkt”. Her krydser den 55. nordlige breddegrad den 15. østlige længdegrad, og på præcis dette sted er kl. 12.00, når rådhusklokkerne slår 12.00 i København.

Dueoddes fyrreskov

Snart kan du mærke duften af fyrreskoven på Dueodde og klitterne i næsen. Det fine sand på Dueodde på Sydbornholm har sin egen lyd under fødderne.

Fra sand til klippe

Gennem Snogebæk og Balka når du Nexø, og kysten skifter her fra sand til klippe. Ved Frennemark før Svaneke lå i middelalderen en stor handelsplads.

Seværdigheder langs cykelruten

Langs cykelruten fra Rønne til Dueodde og Svaneke kan du besøge disse seværdigheder

1

Café Slusegård

Besøg Caféen og se slusen og vandmøllen bag gården.

2

Dueodde Strand

Tag til Dueodde strand - Bornholms mest berømte strand.

3

Svaneke Vandtårn

Besøg Svanekes vartegn, som blev tegnet af en meget ung Jørn Utzon.

Download vores cykelguide her

“Velkommen til vores cykelø” er vores guide til cykelferiegæster på Bornholm med turforslag og kort. Du kan bestille cykelguiden i vores webshop, hente den gratis i Bornholms Turistinformation eller downloade den her.

Gratis

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00