Artikel

Cykelrute: Rønne – Helligdommen

En afvekslende rute, der inkluderer Bornholms mindste rundkirke, stensprængte kløfter og moderne kunstmuseum og slutter ved et af Bornholms mest dramatiske klippepartier: Helligdomsklipperne.

Fakta om ruten

Længde: 18,8 km
Underlag: 10,6 km asfalt og 8,2 km grusvej
Sværhedsgrad: XXX

Rutebeskrivelse

Fra Rønne følger I cykelstien langs det gamle jernbanespor indtil I når Nyker, der er hjemsted for Bornholms mindste rundkirke: Ny Kirke. Fra Nyker går turen let opad indtil I når den lille by Klemensker.

Herfra følger I det gamle jernbanetrace ind i det store naturområde Spellinge Mose ad det, nogle har kaldt Danmarks smukkeste cykelsti. Ruten løber i bunden af en frodig sprækkedal under stejle klippevægge.

Turen slutter ved Bornholms Kunstmuseum og de dramatisk knejsende Helligdomsklipper med stejle adgangstrapper, dybe klippesprækker og store grotteedderkopper.

NB: Bornholms Kunstmuseum har midlertidigt lukket pga. ombygning indtil 2026.

 

Kort over ruten

Herunder kan du  se hele cykelruten samt downloade den som en pdf.

 

Steder på ruten

På denne cykelruter vil du bl.a. kunne besøge følgende steder:

1

Nordskoven Strand Camping

Et godt sted at bo i Rønne er på Nordskoven Strand Camping, hvor I bor tæt skov og strand samtidig med at det er let lige at smutte ud på den gode cykelsti, som løbe lige ved pladsen.

2

Ny Kirke

I Nyker må I ikke snyde jer selv på lige at slå et smut forbi Nyker Rundkirke, som anses for at være den mindste og yngste af Bornholms fire rundkirker.

3

Spellinge Mose

Imellem Klemensker og Rø. tæt på højdedraget, hvor den gamle tilflugtsborg Storeborg har ligget, finder du vådområdet Spellinge Mose. Her blev der tidligere gravet tørv, men i dag er det et yndet turmål pga. den flotte natur i området.

4

Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne ligger på strækningen mellem Tejn og Gudhjem, og er en af Bornholms – ja Danmarks – største naturseværdigheder. Sæt cyklerne fra jer et øjeblik og nyd det smukke klippeparti.

Find flere cykelruter

Bornholm er et paradis for dig med interesse for oplevelser i naturen. Find flere ruter på Bornholm herunder...

Tema
Bornholms cykelguide - få tips til de bedste cykelruter her
Tema
Læs alt om cykling på Bornholm her
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00