Artikel

Chokoladens Ø

Da familien Kjærstrup i 1999 startede deres produktion af håndlavet chokolade, satte de gang i en bornholmsk chokoladerevolution.

Tilrettet med tekst af Tommi Falk Petersen

Chokoladeglæden startede i Snogebæk

I dag 21 år senere er lækker håndlavet chokolade blevet allemandseje, og flere fantastiske bornholmske chokoladeværksteder har markeret sig på det danske landkort. Flere er allerede kendt og anerkendt for deres dygtige håndværk, og flere endnu er godt på vej til at skabe chokolader, der vil tage verden med storm. Man bør gøre sig selv den tjeneste at besøge dem rundt omkring på Bornholm.

1

Kjærstrup

Man kan ikke sige chokolade uden også at sige Kjærstrup. Siden begyndelsen for 21 år siden, har familien Kjærstrup stået for chokoladeoplevelser i højeste klasse. Især flødebollerne og deres fyldte chokolade er populære.

2

Pure Rainforest Chocolate

I nærheden af Pedersker kan man møde ægteparret bag Pure Rainforest Chocolate, som brænder for god chokolade. Så meget at de faktisk tilbringer en del af året med at arbejde i deres egen kakaoplantage i Fiji. Kakaobønnerne og vaniljen bearbejdes på Bornholm og bliver til lækker mørk chokolade i mange varianter.

3

Bech Chokolade

På Gudhjem havn finder du Bech chokolade, der i begyndelsen slet ikke skulle have været et chokoladeværksted. Her skulle den berømte bornholmske honningkage produceres efter den originale opskrift og overtrækkes med en lækker håndlavet chokolade. Chokoladekunsten var dog så spændende, så det blev den, der blev omdrejningspunktet.

4

Svaneke Chokoladeri

På Svaneke Torv finder du Svaneke Chokoladeri, hvor værksted og butik går ud i et. Her er chokoladen siden 2014 blevet kreeret af makkerparret Daniel og Janne, der til stor glæde for store og små chokoladeelskere, viser deres håndværk frem i den åbne produktion bag butikkens glasruder.

Download Mad & Mennesker nr. 8

Magasinet “Mad og Mennesker” fortæller om madeventyret Bornholm og øens forskellige fødevareproducenter. Magasinet kan blandt andet fås hos Bornholms Turistinformation rundt omkring på øen eller downloades som PDF her.

Gratis

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00