Artikel

Bruk energien i naturen

Klipper, sanddyner, strand, vann og store, kuperte skoger skaper muligheter for en ferie med mye fysisk aktivitet for hele familien.

Perlehvite strender og krystallklart vann inviterer til mer enn bare en dukkert

Rundt hele øya finnes det mengder av herlige badesteder og flotte sandstrender med god tumleplass. For de minste barna er de langgrunne strendene ved Balka og Dueodde ideelle for å bli trygge i vannet. Kanskje tar de sine første svømmetak her.

Klippene byr på unike muligheter for større barn. Å hoppe i vannet fra en klippe er en helt spesiell følelse, men husk at de voksne først skal forsikre seg om at det er trygt. Havnebadet i Hasle og strandøya i Vang byr også på spennende opplevelser for de som trives i det våte element og i havnene i Svaneke, Arnager og Snogebæk finnes det gode bademuligheter.

Ved flere av strendene kan også de minste lære seg å surfe, padle kajakk og dykke med veiledning av erfarne instruktører. Og det finnes mange vannbaserte aktiviteter for barn som skaper flotte ferieminner og som kommer til å gjøre vennene hjemme misunnelige.

Aktiv ferie til hele familien

MTB-kjørere kan utfordre seg selv i teknisk avanserte sykkelløyper i Almindingen og Vang Stenbrud. Ved Rønne ligger den åtte kilometer lange MTB-løypa «Den Grønne Ring«, og for små barn og nybegynnere anbefales det teknisk enklere terrenget ved Skovlysporet i Blykobbe Plantage.

For å drive med fjellklatring i Danmark må du til Bornholm. I et nedlagt steinbrudd i Vang har Dansk Klatreforbund laget flere ruter som til og med barn ned til fem-seks-årsalderen kan klatre sammen med en utdannet instruktør. Flere aktører tilbyr opplæring, og noen har også rappellering på programmet

Barneløp er en populær aktivitet på Bornholm. Det er nesten ikke en uke uten at det arrangeres et løp for barn helt ned til to-tre-årsalderen. Etape Bornholm i juli og Vikings barneløp-event i høstferien inkluderer begge to en rekke løp som kun er for barn. I de bornholmske skogene, sprekkedalene og områdene med sanddyner finnes det en mengde morsomme stier, noen av dem er merket, som barn elsker å løpe på.

Aktiv ferie – morro, lek og læring

Orker dere enda litt mer friluftslek etter dagens fysiske utfordringer? Hva med å trimme hjernecellene ved å besøke Gulhave-labyrintene ved Vestermarie? Andre alternativer er å teste eventuell høydeskrekk i klatreparken Nature Park Bornholm i Rø Plantage, spille familiekamp i fotballgolf i Bodilsker eller ta et slag minigolf på en av de mange banene på øya.

Hvis været er bedre egnet for innendørsaktiviteter, er lekelandet og skatesenteret Værftet i Nexø et hett tips året rundt både for store og små barn. Hasle Legeland i Hasle-hallen er et annet morsomt alternativ i sommerferien.

Bruk energien i naturen

1

Værftet

Velkommen til Værftet - Nexø kristne skatecenter, legeland og cafe.

2

Nature Park Bornholm Klatrepark

Prøv klatreparken Nature Park Bornholm utenfor Gudhjem. En opplevelse for hele familien!

3

Etape Bornholm

Du får det hele med Etape Bornholm. Sandet, klipperne, bjergene, skovene, byerne. En unik løbeoplevelse, hvor du løber en maraton over 5 dage. Distancer mellem 5,9 og 10 km.

4

Balka strand

Balka strand er en af Bornholms mest populære badestrande.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00