Artikel

Aktiv semester på Bornholm för par

Bornholm är de många möjligheternas ö om du vill ha en aktiv semester i naturen. 600 kvadratkilometer sand, skog och klippor omgärdade av havet har något för alla som vill ta sig an utmanande utomhusaktiviteter.

Bornholm är et paradis för vattensport

Kajak är en populär sysselsättning. Rutinerade roddare hittar fantastiska utmaningar och stora naturupplevelser i bland annat den östbornholmska skärgården. Du hittar guidade turer på programmet och det finns kurser för både nybörjare och proffs.

Vindsurfning, kitesurfning och stående paddelsurfning är andra spännande vattenaktiviteter med undervisning på alla nivåer.

Den som vill dyka ner i världen under vattenytan har kommit helt rätt. Vid klippkusten finns några av Danmarks vackraste undervattensmiljöer. Nybörjare kan lära sig dykningens förlovade konst hos utbildade instruktörer, och du kan även gå en kurs i undervattensfiske.

Cykling, klatring, löb – du har det hele på Bornholm

Bornholm är Danmarks enda område för klättring. I det nedlagda stenbrottet i Vang har Danmarks klätterförbund skapat flera rutter så att nybörjaren tryggt kan bekanta sig med den utmanande sporten under kunnig vägledning. Flera aktörer erbjuder kurser och några har även rappelling på programmet. Du kan också delta i klatrefestivalen Bornholms Outdoorfestival, respektive Bornholm On the Rocks.

Cykelentusiaster vet sedan länge att Bornholm har den optimala kuperade terrängen för att komma i form för ännu större utmaningar. Även mountainbikeentusiasterna använder ön både till tävlingar och träning. För rutinerade cyklister finns det utmanande och tekniskt svåra cykelrutter i Almindingen och i Vang Stenbrud. ’Den Gröna Ringen’ är ett åtta kilometer långt mountainbikespår vid Rønne. Nybörjaren kan inleda med den något lättare terrängen vid Skovlysporet i Blykobbe Plantage. Det finns möjlighet att delta i nybörjarkurser och ta sig runt i det vilda landskapet med guide.

Året runt bjuder Bornholm på en lång rad löparevenemang med internationell prägling. Mest känt är Etape Bornholm, Sträckan löper över fem etapper i några av Bornholms vackraste miljöer. Loppet passar både proffscyklister, rutinerade amatörlöpare och nybörjare.

Dessutom anordnas ett stort antal maraton- och halvmaratonlopp, ofta i fantastiska miljöer.
Den som bara vill löpträna i vackra omgivningar som bjuder på frisk luft och härliga ytor hittar utmärkta rutter i ett antal av öns skogsområden. Och en joggingrunda i det fria är förmodligen det bästa sättet att utforska närområdet.

Spil golf på öns fyra flotta banor

Hela fyra 18-hålsgolfbanor, var och en med en unik miljö och svårighetsgrad, bjuder på en varierande golfsemester för den som vill spela golf. I Rø finns det två banor varav den ena har klippartier och hög ljung och den andra är högt belägen med havsutsikt. Parkbanan i Rønne ligger i lä för vinden och banan i Dueodde ligger nära barrskog och strand. Samtliga banor har träningsbanor för nybörjare.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00