Artikel

Verdens bedste windsurfer på Bornholm

Bidt af surfing efter barndoms sommerferie på Bornholm

Jonas Bagger Sørensen

Surfingekspert, ejer af GoBornholm

gobornholm.com

VM mester i windsurfing Sebastian Kornum, blev bidt af windsurfing efter en sommerferie med familien på Bornholm som barn.

Mange windsurfere drager hvert år mod Bornholms eventyrlige kyster, for at prøve øens mange gode windsurfing spots af, eller for at gå på opdagelse efter nye. De mange solskinstimer og Bornholms magiske natur tiltrækker windsurfere fra hele verden. Øen bugner af fantastiske spots for både nye som mere erfarne windsurfere. Afstandene er korte, så hvis “man bliver træt af pålandsvind ved Balka, kan man i løbet af ingen tid smutte om hjørnet mod Dueodde.”

Sådan fortæller verdensmester i windsurfing og slalom windsurfing Sebastian Kornum om windsurfing på Bornholm. Han har, ligesom Rasmus Øgelund – som er Danmarks bedste windsurf freestyler og Worldcup deltager – besøgt øen flere gange, og han er begejstret ved tanken om at komme ud at finde nye hemmelige spots på øen. Han fortæller på telefon fra Hawaii om hans første møde med Bornholm på en familieferie, da han var omkring 9 år: “Jeg havde måske prøvet at windsurfe en enkelt gang inden sommerferien med familien på Balka, men den sommer tilbragte jeg det meste af sommerferien på et surfbræt i vandet ved Balka strand.”

Balka strand er et enestående godt spot at lære windsurfing. Vindforholdene er gode, stranden sikker, vandet lavt og sandet blødt og finkornet. Surfskolerne på Balka strand tilbyder begynderkurser med professionelle instruktører, som selv er i blandt Danmarks bedste windsurfere. Sebastian Kornum gæster selvfølgelig Balka strand, når han er på Bornholm.

Sebastian Kornum, som om vinteren er bosiddende på Hawaii og om sommeren i Klitmøller, surfer ofte på mange af verdens bedste surfspots. Det er alligevel hans oplevelse, at Bornholm stadig er kilde til nye hemmelige opdagelser, for “som windsurfer kan man finde stort set lige hvad man søger på Bornholm.” Udover alle de hemmelige spots som endnu ikke er fundet, foretrækker Sebastian Kornum idag at surfe ved bl.a. Dueodde og ved det hemmelig spot “lille Hanstholm”, når han kommer til Bornholm.

“Det er det hvide sand, det klare vand og de fede bølger, som trækker.”

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00