Artikel

Søfiskeri om sommeren

Det, som er fint med fiskeriet i Bornholms søer, er, at det på mange måder topper i løbet af sommermånederne, hvor mange tilrejsende ynder at opleve livet på klippeøen.

Særligt de tidlige morgentimer og sene aftentimer er gode tidspunkter at stifte bekendtskab med søernes store rovfisk, mens fredfisk såsom skalle, karusse, brasen, suder og karpe kan fiskes i dagtimerne. Her er tale om et meget familievenligt fiskeri, som fungerer som et perfekt supplement til andre hyggelige aktiviteter på øen, som har hygge og samvær i fokus. Og for den mere erfarne lystfisker er der spændende muligheder for at gå målrettet efter nogle af søernes større fisk – om det så er gedde, aborrer eller karper.

Nogle af Bornholms bedste søer er Rubinsøen i Hasle Lystskov, som huser en fin bestand af gedder og aborrer, samt Safirsøen – også i Hasle Lystskov. Sidstnævnte har foruden gedder og aborrer en fin bestand af fredfisk inklusive karper.

Særligt familievenlige er Snorrebakkesøen og Kaolinsøen – begge i den østlige udkant af Rønne, hvor der kan fanges gedde, suder, aborre, skalle og ål.

Her er der gode parkerings- og adkomstforhold. Ferskesø i Nexø byder på fint bynært fiskeri efter ål, gedde, aborre, suder og – i sæsonen, havørred.

Og ellers kan det anbefales at have fiskeudstyret med, hvis turen går til den velkendte Hammersø; en fantastisk flot og klarvandet sø, hvor der er fine fiskemuligheder og gode mængder, især, af hugvillige aborrer. Her kræves det dog, at du er medlem af Bornholms Sportsfiskerforening. Se mere om medlemskab her.

Tema
Læs mere om lystfiskeri i søer
Tema
Læs mere om kystfiskeri
Tema
Læs mere om trolling
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00