Artikel

Kyststien: Fra Snogebæk til Boderne

Lange hvide sandstrande og Michelin restaurant. Denne del af kyststien er det rene ferieparadis.

Nyttig information om turen

Denne etape er en af kyststiens lange, men flade etaper. Har du pakket badetøjet, får du rig mulighed for en dukkert på denne del af kyststien (alt efter vejr/mod). Du går langs Bornholms  smukke hvide sandstrande og i den kystnære nåleskov. Du kommer forbi uendelige sommerhusområder, et militært øvelsesterræn og sågar en Michelin-restaurant!

Her får du – i kort form – de vigtigste informationer om kyststi-etapen fra Snogebæk til Boderne

Ruten

Snogebæk Havn – Broens Odde – Dueodde Strand – Dueodde Fyrtårn – Slusegården Vandmølle – Østre Sømark Havn – Raghammer Skydeterræn – Boderne

Længde og sværhedsgrad

Snogebæk – Dueodde, ca. 5 km. (Let)
Dueodde – Slusegården, ca. 6 km. (Middel)
Slusegården – Boderne* (ad stranden), ca. 7 km. (Middelsvær)
*Eller Slusegården – Boderne (rundt om Raghammer Skydeterræn), ca. 9 km. (Middelsvær)
I alt en strækning på ca. 18 eller 20 km. alt efter hvilken rute du kan gå.

Start / Slut

Turen starter på Snogebæk Havn og slutter ved Boderne. Turen varer ca. 6-8 timer.

OBS: Korttjenesten Komoot understøtter pt. ikke aftegning af ruter, der ikke går langs allerede markerede stier, hvilket indebærer dele af kyststien. Derfor er dele af denne rute (indtil videre) ukorrekte på ovenstående kort. Følg i stedet skiltene og rutebeskrivelsen længere nede på denne side.

 

 

Rutebeskrivelse og flere tips

Denne strækning langs kyststien er på ca. 19 km og kan opdeles i flere underafsnit. Terrænet er fladt, og du har mulighed for at gå stort set hele ruten langs stranden.  Herunder får du en rutevejledning for etapen og tips til nogle af de seværdigheder, som du kommer til undervejs på din rute. Du kan klikke på billederne for at få mere information om de enkelte steder.

Her er rutebeskrivelsen og undervejs kommer du forbi disse seværdigheder:

1

Dueodde

Fra Snogebæk Havn følger du stranden og fyrretræerne sydpå, og på den måde er ruten her utroligt simpel og ligetil. Så længe du holder dig til stranden, er det svært at fare vild. Efter omkring 4 km. bliver stranden meget bred, og du er fremme ved Dueodde Strand.

TIP: Kort fra Dueodde Strand kan du finde forladte bunkere og kanonstillinger fra Anden Verdenskrig. Følg gangbroen fra stranden op til campingpladsen, og følg herefter Skrokkegårdsvej ca. en halv kilometer, indtil der et sted er små stier på begge sider af vejen. Find de store betonanlæg ved at følge stierne.

OBS: Ved Dueodde Camping finder du blandt andet en kiosk og offentlige toiletter.

2

Slusegaarden Vandmølle

Fra Dueodde fortsætter du langs stranden og går forbi Europas højeste fyrtårn, som er 47 meter højt. Du kan fortsætte hele vejen langs stranden indtil du støder på Øleåen, hvor du kan følge en sti op til Slusegaarden Vandmølle, der er fra 1800-tallet. Kort fra Slusegaarden finder du desuden et geografisk knudepunkt, hvor den 15. østlige længdegrad og den 55. nordlige breddegrad krydser. Her vil klokken altså være helt præcis, i forhold til Centraleuropæisk Tid.

3

Boderne Havn

Fra Slusegaarden fortsætter du videre langs stranden, forbi den lille Østre Sømark Havn. Stien fortsætter både langs klitterne men du kan også vælge at gå på stranden. Efter omkring to kilometer passerer du Michelin-restauranten Kadeau på højre side. Forsæt langs stranden, men vær snart opmærksom. På en høj mast ved den yderste pynt skal du holde øje med, om en rød bold er hejst op i masten.

Er den røde bold ikke hejst, så fortsæt da langs stranden (men kun på stranden), til du når Boderne.

Er den røde bold hejst, er der adgang forbudt på hele terrænet, og du må heller ikke gå langs stranden - det er både ulovligt og livsfarligt. Du kan i stedet følge en anvist sti, der går rundt om Raghammer Skydeterræn. Der er skilte langs denne omvej, der ligeledes fører dig til Boderne.

OBS: Ved Boderne finder du offentlige toiletter.

App: Bornholm - Den Officielle Rejseguide til iOS

Med denne app, udgivet af Destination Bornholm, får du alt, hvad du skal vide om Bornholm. Og i app’en finder du gode og nyttige tips til overnatning, spisesteder, indkøbsmuligheder og transport på din vej langs kyststien.

Gratis

Litteratur om kyststien på Bornholm

Ønsker du flere informationer og kortmateriale til kyststien på Bornholm, så kan vi anbefale to bøger, som begge kan købes i vores webshop eller hos turistinformationerne på øen:

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00