Artikel

Krølle-Bølle

Der er rigtig mange trolde på Bornholm, men den mest kendte af dem alle er naturligvis Krølle-Bølle.

Hvorfor hedder han Krølle-Bølle?
Bornholms nationaltrold, Krølle-Bølle, er en charmerende lille størrelse. Krølle-Bølle har fået sit navn, fordi han har én krølle på hovedet og én krølle på halen – og så er han en rigtig bølle! Desuden har han selvfølgelig to horn i panden ligesom andre småtrolde, du kan møde på Bornholm.

Hvor bor Krølle-Bølle?
Krølle-Bølle skulle efter sigende være født på det 76 m høje Langebjerg i Sandvig og bor der naturligvis stadig sammen med sin familie. Hver nat kl. 24.00 åbner Langebjerg sig, og det vrimler med trolde. Krølle-Bølle oplever mange spændende ting om natten, når han kommer rundt på tur på Eventyrøen Bornholm.

Hvem er Krølle-Bølles familie?
Krølle-Bølles familie består af 4 frække trolde – Krølle-Bølle selv, hans far Bobbarækus, hans mor Bobbasina samt hans søster Krølle-Borra. Og skulle du have lyst til at møde Krølle-Bølle og hans familie, skal du bare tage til Langebjerg på Nordbornholm en sen nattetime…

Hvem har skabt Krølle-Bølle?
Den frække troldeunge Krølle-Bølle fik banet sig vej til siderne i en billedbog i 1946, og har siden gjort karriere som motiv på flødeis, snackbarer og puslespil. Krølle-Bølle er skabt er Ludvig Mahler og hans søn Ole Mahler har siden fået udgivet bogen også til tysk og engelsk.

Er Krølle Bølle én af de underjordiske?
Måske er Krølle-Bølle én af de underjordiske…. Hvis du en nat på Bornholm møder nogle små folk på størrelse med 8-10-årige børn iført vadmelstøj og rød hue, så står du i hvert fald over for de underjordiske! Du træffer dem lettest omkring gravhøje, hvor de bor – og her er de måske i færd med at bage, vaske tøj, danse eller feste…

 

Tema
Her kan du købe Krølle-Bølle bøger, figurer med mere
Tema
Du kan også finde Krølle-Bølle bamser, sparegris, bøger m.m. i webshoppen
Tema
Få inspiration til din ferie på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00