Bornholms Ismejeri

Bornholms Ismejeri producerer flødeis af jerseymælk fra udvalgte gårde i Danmarks smukkeste købstad. Her kan du smage original, lokal og frisklavet is af lokale råvarer.

Isvarianter

Isdisken er altid fyldt med frisklavet is. Du kan vælge mellem flødeis af gårdmælk fra Skovvang eller Trommeregård, frisk sorbet af bær og frugter. Vi bruger naturligvis friske bær og frugter fra de lokale avlere, når sæson og udbud giver mulighed for det. Men vi laver også mere eksotiske varianter med alverdens frugter, bær og krydderier.

De hjemmelavede vafler

Vi bager de berømte hjemmelavede vafler efter en hemmelig opskrift med bornholmsk hvedemel og bornholmsk rapsolie. Vores vafler indeholder ikke laktose.

Isdrinks

Nyd en fantastisk cocktail med is i gårdhaven.

Kaffe, te & kage

Vi tilbyder et stort udvalg af barista-kaffe, almindelig kaffe, sort-, hvid- og grøn te, chai, varm chokolade med flødeskum. Og naturligvis dagens kage, som ofte er glutenfri.

Slow beer

Vores anker er fyldt med de skønne dråber fra Svaneke Bryghus. Udbudet varierer løbende, så spørg efter dagens udvalg.

Jerseymælk til flødeisen

Når man har en ambition om at lave verdens bedste flødeis, må man naturligvis stille store krav til de råvarer man bruger. Vi henter mælken til vores bornholmske jerseyføldeis på to udvalgte gårde. Den ene, Skovvang, ligger lige udenfor Svaneke. På Skovvang har Hans Verner sine 150 jerseykøer, der græsser på området omkring gården når temperaturen er høj nok. Det er en fornøjelse at være med til at lukke køerne ud på marken den første varme forårsdag. Selvom de måske først virker lidt forsigtige, hopper og danser de af glæde over den friske luft og det saftige græs.

Den anden gård er Trommeregård, der ligger lidt udenfor Klemensker. På Trommeregård har Ulla og Henrik har ca. 170 jerseykøer. Jerseymælk er både federe og mere proteinrig end mælk fra andre racer. Jerseykoen, der ofte er brun og lidt mindre end både den sortbrogede ko og den røde malkeko, er meget nysgerrig. De kommer helt sikkert hen til dig og vil snuse og håber på en godbid, hvis du kommer på besøg på en bondegård med jerseykvæg. Det er i øvrigt i Klemensker at øens berømte Andelsmejeri har hjemme. Andelsmejeriet er især kendt for sin danablu-ost, der eksporteres i stor stil til hele verden.

Social:

Tripadvisor anmeldelser:

Information

Åbningstider denne uge:

Ingen tilgængelige åbningstider for denne uge.

Kontakt

Tlf. +45 5649 3740

E-mail info@bornholms-ismejeri.dk

Web www.bornholms-ismejeri.dk

Adresse

Postgade 3

3740 Svaneke

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00