Artikel

De kommer til Bornholm og forelsker sig…

For omkring ti år siden skete der noget, der sendte Bornholm op i en helt anden liga som feriedestination.

For omkring ti år siden skete der noget, der sendte Bornholm op i en helt anden liga som feriedestination.

Måske var det etableringen af kokkekonkurrencen ”Sol over Gudhjem”, som både New York Times, New York Post og magasinet Vogue fandt så interessant, at de rejste helt til Bornholm for at rapportere om fænomenet.

Eller måske var det Folkemødet, der også blev undfanget i denne periode, og efter svensk forbillede skulle samle alt, hvad der kunne gå og stå inden for politik og organisationsliv til en intensiv årlig sammenkomst.

Mange har opdaget, at øen med sine store skove, sprækkedale og bakker er oplagt til både mountainbike, racer- og turcykel. I alt har Bornholm mere end 230 km skiltede cykelruter, der snor sig ad små idylliske landeveje. Dertil kommer de mere actionprægede mountainbike-trails og to deciderede MTB-baner i Almindingen.

Er man mere til klatring, havkajak eller surfing, er der også rigtig gode muligheder for det, ligesom Bornholms kyststi er elsket af vandrerne. Her går man i skov og klit, gennem idylliske fiskerlejer, og på øde stier mellem klipperne. Og som for cyklisterne er der også afsat masser af ruter i landskabet til vandrerne.

Som et supplement til de fysiske udfoldelser vælger mange at gå ombord i det Bornholmske kulturliv. Her kan f.eks. nævnes de store arrangementer som Bornholms Kulturuge og Kunstrunden, Etape Bornholm, Wonderfestiwall samt de mere nicheorienterede tiltag som tango- og klatrefestivallen.

Endelig lokker øen selvfølgelig med de mere klassiske seværdigheder som Hammershus, der er Nordeuropas største borgruin, og som fortsat har godt fat i publikum.

Fortsættes efter billedet

Lad os vende tilbage til den omtalte kokkekonkurrence, der fik en række store amerikanske medier til at rejse den halve verden rundt. ”Sol over Gudhjem”, som konkurrencen hedder, er Danmarks største af sin slags, og samler hvert år mellem 8.000-10.000 mennesker på Gudhjem Havn – en by hvor der til dagligt bor 800 personer. I år kan konkurrencen så fejre sit tiårs jubilæum, og i den forbindelse – fra den 24.-28. juni – starter Bornholms Madfestival, der er intet mindre end en hyldest til smagen og måltidet.

Spørger man på Bornholm, er der bred enighed om, at øens nye brand som hjemsted for udsøgt gastronomi, er en af de væsentlige forklaringer på de høje besøgstal. Samtidig har et arrangement som Folkemødet, der gennem de seneste år har tiltrukket 100.000 besøgende, naturligvis også haft en effekt.

Med alt det nævnte taget i betragtning – og en sæson der strækker sig fra forår til efterår – er det måske alligevel ikke så underligt, at turismen blomstrer ude midt i Østersøen, og at ø-befolkningen tilmed vokser.

En udbredt forklaring blandt de lokale er da også, at man i første omgang kommer til Bornholm som turist eller som deltager i f.eks. Folkemødet. Derefter forelsker man sig i øen, og vender tilbage år efter år. Og, hvis kærligheden rækker, bosætter man sig måske til sidst.

Få en ferie med smil og solskin

Tæt på skov og strand


At bo midt i naturen med kort afstand til kilometervis af hvide sandstrande, der er for mange, den bedste opskrift på en god ferie. I et sommehus følger man sin egen rytme. Områderne omkring Dueodde og Balka er indbegrebet af klassisk Bornholms sommerferie og meget populære.
novasol.dk

Svaneke – byen for livsnydere


Svaneke har dejlige spisesteder, eget bryghus, lokalt producerede fødevarer og butikker med Bornholmsk kunsthåndværk. Svaneke er købstadsidyl med et havnemiljø omkranset af bindingsværkshuse og gamle købmandsgårde. Centralt beliggende i byen finder man Munken Ferielejligheder.
novasol.dk

Klipper og havudsigt


De Bornholmske klipper er et særkende for øen. De har en særlig skønhed, og er et naturfænomen man ikke oplever andre steder i Danmark. Romantik Ferielejligheder har en unik beliggenhed. Som feriegæst bor man bogstavlig talt få meter fra havet og den Nordborholmske klippekyst.
novasol.dk

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00