Artikel

Kitesurfing spots på Bornholm

Det bedste steder at få vind i skærmen

Jonas Bagger Sørensen

Surfingekspert, ejer af GoBornholm

gobornholm.com

På Bornholm får du de bedste betingelser for kitesurfing samlet på et sted. Øens mange solskinstimer, lange hvide strande og gode vindforhold holder kitesurfere på vandet i timevis. Hvis vindretningen skifter er øen ikke er større, end at du nemt når de forskellige spots indenfor kort tid. Tiden kan dedikeres surfingen ved Bornholms bedste kitesurfing spots.

Herunder finder du vores bedste bud på ypperligt gode kitesurfing spots på Bornholm.

 

Balka Strand
Vindretning: SSØ–>NØ Forhold: Lavvandet , gode rene bølger i NØ. Pas på badende i juli.

Balka strand strækker sig et par kilometer syd for Nexø, mellem Balka og Snogebæk på Bornholms vestkyst. Stranden er stor og bred, med det fineste hvide sand uden sten, og ligger for det meste i læ for vestenvinden.

Vandet er meget lavvandet med sandbund. Balka strand er et godt begynderspot og har gode launchmuligheder. Stranden er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste strand.

Transport
Parkeringspladser flere steder langs stranden. På stranden, mod Balka gode toiletfaciliteter. Bus nr. 8 kører til Balka fra Rønne og bus nr. 7 køre fra nordøen mod Balka. ca 100 m. fra busstoppestedet til stranden.

Dueodde
Vindretning: SØ–>NV

Stranden ved Dueodde og Jomfrugaard strækker sig fra Snogebæk og hele vejen rundt om sydspidsen af Bornholm. Strækningen er over 10 km lang og 300 meter bred. Stranden har ligesom på Balka strand, det lækreste hvide, bløde og meget finkornede sand.

Vandet er rent og klart, og der er mange revler. Der kan komme gode bølge på dette spot når vinden er i vest sydvest.

Transport
Der er gode parkeringsmuligheder, men man er nødt til at gå ca. 500-800 m. ned til vandet. Bus nr. 8 kører til Dueodde fra Rønne, og bus nr 7 fra nordøen mod Dueodde. ca. 1 km. fra busstoppestedet til stranden.

Boderne (Sten – vær forsigtig) hurtig dybt
Boderne Strand ligger sydøst for Rønne, på Bornholms sydkyst. Bred sandstrand med gode launchmuligheder.

Vandet er rent og klart, men med sten enkelte stedet. Vær obs på brat overgang fra det lave vand til dybt. Spottet kan give gode bølger.

Transport
Der er rimelige parkeringsmuligheder. Bus nr. 8 kører til Boderne fra Rønne. ca 500 m. fra busstoppestedet til stranden.

Antoniette Strand
Vindretning: SV–> NNV

Antoinette Strand løber langs Nordre Kystvej i Rønne, på Bornholms østkyst. Stranden er forholdsvis lang og bred med klitter. Sandet er hvidt og finkornet, med sten i vandet ved strandbredden.

Vær obs på pludselige bølger. Der kan opstå overraskede bølger fra hurtigfærgerne mellem Rønne og Ystad, i ellers vindstille vejr. Ved kraftig pålandsvind kan der forekomme stærk understrøm.

Transport
Der er gode parkeringsforhold ved stranden. Stranden ligger i gåafstand fra Rønne centrum.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00