Artikel

I kajak langs Bornholms hvide sandstrande

Balka – Arnager i alt ca. 30 km

Kajak Steen

Lokal kajakroer

www.kajaksteen.dk

Med start på Bornholms mest familievenlige strand (lavvandet langt ud) med sand der er så fint, at det blev benyttet i timeglas i gamle dage, er der lagt op til en rotur langs strande man ellers skal rejse til Bahamas øerne for at opleve!

På nær enkelte stenodder (rev), er der sand på hele ruten og landgang kan stort set ske overalt. Ved Snogebæk skal der roes langt udenom sandstensrevet ”Salthammer rev” (odde) men ellers er der lagt op til kystnær roning hvor det er muligt at komme tæt på strandens øvrige gæster.

Ved særlige syd- og vestlige vindforhold kan bølgerne rejse sig p.g.a sandrevlerne og blive ”drilske” ved Dueoddepynten, men når pynten er rundet er der ”ro på igen”. Ro evt. hundrede meter udenfor den brækkende sø, så skulle du være ”helgarderet”.

Der mulighed for overnatning på naturlejrpladser og shelters på turen, der er hoteller og pensionater ved start og slut.

Ruten er ikke EPP klassificeret (sværhedsgrad), med derimod er det afgørende hvilken vindretning og styrke der er gældende på dagen, hvor vurderingen foretages ud fra roerens erfaring.

Ruten er kendetegnet ved de lange hvide strande med det fine sand som det kun kan opleves på Bornholm, og selv i turisthøjsæsonen er det muligt at finde øde steder hvor man kan gør ophold. Der er små fiskerlejer som Snogebæk havn, Bakkerne havn, Boderne og Arnager havne på ruten hvor man kan gå ind.

Fortsættes efter billedet

Ca. 800 m N for Dueodde Vandrerhjem ligger der to tyske artilleristillinger opført i 40’erne. De skulle sammen med artilleri på den tyske kyst være med til at afspærre den sydlige del af Østersøen. Kanonerne blev aldrig monteret før krigen sluttede og russerne besatte Bornholm i 11 måneder. Du kan stadig se spor fra skyttegravene på Dueodde.

Der er mange små odder (pynter) på denne tur. Hvor der er en odde (pynt) er der som regel også lidt lavt og sten, så vær opmærksom ved odderne. Undtagelsen er Dueoddepynten. Her er ingen sten men kun lavt til tider, hvilket skyldes sandbanker der hele tiden flytter sig.

Vores smukke og afvekslende natur, især skrænterne mellem Sose odde og Arnager med sine flotte forskellige geologiske stenarter og kysten har meget afvekslende bevoksning.

Midt på roturen kommer man til Raghammer som er militært skydeterræn. Der er fri passage i hele juli måned medens man på andre tider bør orientere sig om skydninger på: forsvaret.dk

Bemærk: Der kan ved fralandsvind nogen gange høres skydninger. De foregår på afspærringsfri baner, så ro roligt videre hvis den røde kugle inde på stranden ikke er hejst.

God tur!

Book en kajakoplevelse på Bornholm

Bornholm har flere lokale guider, som kan hjælpe med kajakkurser og oplevelser langs øens flotte kyster. Herunder er et par udvalgte, som kan hjælpe dig på vej med den helt rigtige oplevelse.

1

Paddle Bornholm

Du får skræddersyet din kajakoplevelse

2

Eastwind Surf og Kajakcenter

Få sjove vandsportsaktiviteter for hele familien med Eastwind Surf- and Kayakschool.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00