Hotel Siemsens Gaard

Svanekes historie går uundgåeligt gennem Siemsens Gaard, som i flere hundrede år var en af byens meget aktive og fremtrædende købmandsgårde. Hotellet byder på en god restaurant og havudsigt - og vi har også forskellige tilbud indenfor miniferie.

Kendt for sin fantastiske beliggenhed midt i Svaneke og direkte ud til Østersøen

Hotel Siemsens Gaard er en gammel købmandsgård fra 1600 tallet med velindrettede værelser som løbende er blevet restaureret.
Hotellet rummer både hotel og restaurant og vi kan tilbyde ophold for den enkelte, grupperejser, konferencer og selskaber. Vi har i alt 51 værelser i forskellige kategorier.

Hotel Siemsens Gaard tilbyder også hyggelige miniferieophold

Vi har løbende gode tilbud på miniferie ophold. Det kan du se mere om på vores hjemmeside www.siemsens.dk

Nyd maden og udsigten

Vi er beliggende midt i dejlige Svaneke med den skønneste udsigt til Østersøen og Svaneke Havn. På vores dejlige terrasse kan du nyde mad og drikke til den mest vidunderlige udsigt.

Hotellet med stor blomsterhave

I 2006 blev vores smukke rosenhave, med navnet “Kronprinsessehaven” etableret. Haven er en mangfoldig og sanselig oplevelse af krydderurter, stauder samt en af Danmarks største samlinger af engelske roser.

Tag på udflugt på øen

Da afstandene på Bornholm er små, så det er let at tage ud på udflugter og ture til hele øen. Skulle du have lyst til at opleve vores smukke ø på cykel, kan du også leje cykler hos os.

Alle indendørs arealer er røgfrie.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Svaneke og på Hotel Siemsens Gaard

Svaneke er Danmarks smukkeste købstad og er altid et besøg værd

Svaneke fik i 1975 Europarådets guldmedalje for enestående bybevaring. En tur rundt i det charmerende og helstøbte bymiljø med de smukke bindingsværkshuse vil overbevise jer om, at denne honorering var fortjent.

Smukt indpasset i de rå og fascinerende klipper knejser de farverige bindingsværkshuses røde tage stolt op af de tre høje byen er bygget på. Den næsten tropiske vegetation med figen- og morbærtræer og de nykalkede huses mangfoldighed af farver skaber et pittoresk og enestående gadebillede, som mange for altid har tabt deres hjerte til. I 2013 blev Svaneke kåret til Danmarks smukkeste købstad.

Tennis, lystfiskeri fra kyst og båd, vandreture langs kysten, torvedage, biografture, besøg hos de mange dygtige kunsthåndværkere eller spring en tur i vandet fra f.eks. Hullehavn.

Dette er blot et udpluk af hvad Danmarks mindste og smukkeste købstad tilbyder sine gæster.

Hotellets historie gennem tiden

Det begyndte helt tilbage i 1600-tallet, hvor Poul Madsen Koefoed, købmand og borgmester, startede en handel med jern, tjære, hamp, korn, tobak og brændevin i Svaneke. Alt sammen let omsættelige varer, og på et tidspunkt blev han betragtet som øens rigeste mand.

Kong Christian V. på besøg på gården

Da Poul Madsen Koefoeds første kone døde, og der var gået “år og dag”, red han til Hammershus og drak Fæstensøl med kommandant Løvenhjelms søsterdatter, den 17-årige Magdalene Hesler. Da Poul Madsen Koefoed døde 17 år efter i 1686, efterlod han sig en stenrig enke, som giftede sig igen, med vicelandsdommer Ancher Anthoni Müller. Mens de ejede gården fik de fornemt besøg af kong Christian V, som var ledsaget af et følge på ti høje herrer, kongens halvbroder Ulrik Frederik Gyldenløve og admiral Niels Juul.

Gården er opkaldt efter huslærer Johan Pingel Siemsen der arbejde for familien Holst der på dette tidspunkt ejede købmandsgården. Efter Jeppe Holsts død, giftede enken sig med Johan Pingel Siemens i 1827 og blev dermed herre på gården.

Da Johan Pingel Siemsen døde i 1863, blev købmandsgården overtaget af brødrene Hans (død 1868) og Mogens Smidt(død 1906). Efter deres død, arvede Mogens Smidts søn, Christian M. Smidt, købmandsgården.

Købmandsgård blev til hotel i 1930’erne

Glanstiden for købmandsgården var på dette tidspunkt ved at ebbe ud, derfor påbegyndte fru Smidt, I begyndelsen af 1930’erne, en hotelvirksonhed på den gamle købmandsgård. Længen ud mod havnen blev fjernet, så der var frit udsyn over havnen og havet. Noget turisterne satte stor pris på. Hotellet blev ført videre af sønnen Erik Smidt indtil 1971, hvor Hans Ipsen opkøbte gården.

Ikke kun i gammel tid blev gården besøgt af kongelige. I 2005 aflagde dronning Margrethe II. Siemsens Gaard et besøg – i forbindelse med Svanekes 450 års jubilæum som købstad.

Bæredygtig overnatning

På vores overnatningssted har vi gjort tiltag til at kunne tilbyde dig et bæredygtigt overnatningssted. Vi optimerer energikilder, affaldssortering og vores ressourceforbrug. Læs mere på vores hjemmeside eller spørg os direkte.

Her kan du booke dit værelse hos os

Her på Hotel Siemsens Gaard har vi forskellige værelsestyper og vi tilbyder også miniferieophold. Og vi har enkelte værelser, hvor det er tilladt at tage sin hund med.

Social:

Info

Adresse:

  • Havnebryggen 9
  • 3740 Svaneke

Kontakt:

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00