Værker af Malene Hartmann Rasmussen

20. juni 2024 - 31. august 2024

Feltarbejde – i Gertrud Kudielkas fodspor.
Værker af Malene Hartmann Rasmussen

I løbet af vinteren og foråret 2022 var Malene Hartmann Rasmussen inviteret af Bornholms Museum til at arbejde og bo på Hjorths Fabrik.

Omdrejningspunktet i arbejdsopholdet på Hjorths Fabrik var blandt andet de bornholmske keramikfabrikker som gennem tiderne har fremstillet et hav af dyrefigurer; fra Hjorths egen Gertrud Kudielkas folkekunst-inspirerede dyr, over Hans Ancher Wolfsens fantastiske kraftfulde blæksprutter for Søholm, til Knud Basses søde legende bjørneunger. Derfor faldt det naturligt at netop dyret skulle være omdrejningspunkt i Malene Hartmann Rasmussens kunstnerophold på Hjorths Fabrik.

Ud over at søge inspiration i fabrikkens samling, besøgte Malene ugentligt Landbrugsmuseet – Melstedgård for at gøre dyrestudier i felten. Som månederne gik og vinteren blev til forår, forvandledes knopper til blade og blomster.

Leder af Hjorths Fabrik Karina Skibby drejede en række krukker i skønvirke-stil, baseret på Malenes egne designs, som efterfølgende blev brugt som lærred til en værk-serie inspireret af haven på Hjorths Keramikfabrik.

Udstillingen kan ses frem til d. 31. august på Hjorths Fabrik i Rønne.

Efter entré er der adgang til den over 150 år gamle bornholmske keramikfabrik, som stadig producerer stentøj efter oprindelige principper. Vi har løbende aktiviteter i keramikværkstedet i løbet af året. Vi fortæller om arbejdet på fabrikken ude i haven hver lørdag kl. 11.00. I højsæsonen 1. juni til 31. august hver dag kl. 11 og kl. 14.

Fotograf : Sylvain Deleu

Hvornår:

21
jun.

10:00 - 17:00


22
jun.

10:00 - 17:00


24
jun.

10:00 - 17:00


25
jun.

10:00 - 17:00


Priser:

Udstilling er inkl. i entréprisen, medlemmer har gratis adgang.Tags: ACAB, Helårsåbent, Historie, Keramik, Kultur, Kunst, Kunsthåndværk, Museum, Rønne, Seværdighed

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00