Artikel

Det sker på Bornholm i august

Bornholm er spækket med oplevelser. Find inspiration til hvad du kan opleve i august.

[Topbillede: Semko Balcerski]

Hold øje med de forskellige arrangørers hjemmeside eller facebookside inden besøget, nogen steder skal der bestilles entrébillet samt vises coronapas. Find flere oplevelser i eventkalenderen her.

 

1

Sound of Summer

Slotslyngen på Bornholm omdannes til en musikfestival med sommervibes med solskin, sammenhold og god musik fra danske kunstnere. Hør bl.a. Suspekt, Scarlet Pleasure, Medina, Carpark North, tv-2 og Ericka Jane. Læs mere her

2

Arrangementer på Gaarden

Urteture, tips og tricks til sommerdrinks, kombucha brygning og meget mere. Se hele juli programmet som byder på masser af skønne arrangementer. Billet skal bestilles til særarrangementer. Læs mere.

3

Guidet klippeklatring ved Opalsøen

Kom med Klatring Bornholm ud at prøve klippeklatring ved Opalsøen under trygge rammer. Det er Danmarks eneste sted med rigtige klipper! Du bliver iført Klatresele og hjelm, og mens instruktøren sørger for sikkerheden, klatrer du med udsigt til Opalsøen. Læs mere.

4

Workshops i Kunsthåndværk

Tag familien med på en workshop i kunsthåndværk på Grønbechs Gård - Bornholms Center for Kunsthåndværk. Læs mere.

5

Udstilling om russertiden på Bornholm

Aktuel udstilling: Russerne kommer! Bornholms Museum åbner i 2021 en ny særudstilling om de sovjetiske soldater på Bornholm i tiden efter 2. Verdenskrig. Læs mere om udstillingen her.

6

Live musik på øen

Du finder flere steder på Bornholm live musik, bl.a. Café Klint og Bechs Chokolade i Gudhjem, Allinge røgeri og Sørens Værtshus i Snogebæk. Læs mere.

7

Masterclass: Guidet ginsmagning

Masterclass starter med en tur gennem destilleriet. Her fortæller Master Distiller Henrik Nerst om historien bag Wild Distillery og om hvordan gin bliver produceret. Derefter følger en smagning. Læs mere.

8

Rundvisninger og ølsmagning på bryggeri Small Batch

Rundvisninger hver onsdag og fredag fra kl. 14. Her kommer en fortælling om bryggeriet og hvordan øl bliver til. Derefter er der ølsmagning med ca. 8-10 smagsprøver. Mulighed for at handle øl efterfølgende. Læs mere.

9

Gå i Martin Andersen Nexøs fodspor på ny vandrerute

Gå den nye digterrute med din mobiltelefon og hør otte spændende lydfortællinger oplæst af bl.a. skuespiller og forfatter Pelle Hvenegaard. Digterruten både starter og slutter ved Martin Andersen Nexøs Mindestuer, og det kan varmt anbefales at opleve bygningen og den hyggelig have. Læs mere.

10

Et eldorado for hele familien

Danmarks ældste legeland, ja, måske den ældste af sin slags i verden. Her får du med garanti en rigtig sjov dag! Brændesgårdshaven er Bornholms charmerende forlystelsespark med både legeland, vandland og dyrepark. Læs mere.

11

3 timers guidet solnedgangstur på yacht

Oplev denne romantiske Solnedgangstur fra første parket på en lækker flybridgeyacht. Undervejs serverer vi en tapasanretning af bl.a. lokale specialiteter. Drikkevarer kan købes om bord. Guidet eftermiddagstur er også muligt. Læs mere.

12

Gå tur med en Rovfugl

Vi går tur med 2 af vores Rovfugle på sikker afstand af hinanden og efter Corona forskrifterne. Efter lidt oplæring får I fuglen på armen, kan sende den af sted på jagt og mærke suset, når den lander igen. Læs mere.

13

Rundvisning på Svaneke Bryghus inkl. håndbajer

Følg med på rundvisning på Svaneke Bryghus i udkanten af Svaneke. Vi får en god snak om øl, økologi, bæredygtighed og meget mere. Tilmelding nødvendig Læs mere.

14

Sommerudstilling og kurser på Grønbechs Gård

Grønbechs Gård har netop åbnet fem nye udstillinger med skandinavisk kunsthåndværk, hvor alle kunstnerne arbejder i krydsfeltet mellem kunsthåndværk og skulpturelt kunst. Du får også særlig mulighed for at skabe egne værker. Booking nødvendig Læs mere.

15

Oluf Høst Museet byder på kunst og en eventyrlig smuk klippehave i hjertet af Gudhjem

Mærk stemningen i det hus hvor den anerkendte kunstmaler Oluf Høst, med sine penselstrøg, malede Bornholm som kun han kunne. Du finder også flere spændende særudstillinger. I forbindelse med besøg på museet kan det anbefales at gå en tur på klippeformationen Bokul og videre mod søen Gråmyr. Læs mere.

16

Rundvisning på Hammershus

Oplev den smukke, spændende og fascinerende borgruin med en af Bornholms Middelaldercenters engagerede og dygtige formidlere. Arrangementet er corona-sikkert og anbefales til alle aldre. Læs mere.

17

Et besøg på månen

Besøg dette anderledes, men smukke, landskab lige syd for Hasle. Du finder ingen planter i området, og kun nogle tippevogne fra den gang der var kulindustri. Hele området minder nærmest om et månelandskab. Læs mere.

18

Lav-selv-glas

Børn og voksne kan skabe deres egne glaskunstværker hos Lilli’s Glasdesign. Få en hyggelig oplevelse med hele familien og et flot minde med hjem. For alle aldre fra 2-3 år. Læs mere.

19

Bornholms Bisonfarm

Har du lyst til at se bisonkalven og komme helt tæt på en bisonflok? Så kom og se de store amerikanske bisoner på Burgenda Bison Ranch, som er Bornholms eneste bisonfarm. Læs mere.

20

Udstilling om V-1 bomben ved Bodilsker på Bornholms Forsvarsmuseum

I 2021 vises en ny udstilling om V-1 bomben ved Bodilsker, hvor Nazitysklands hemmelige “vidundervåben” styrtede ned på Bornholm. Historien er bl.a. blevet berettet om i DRs dramadokumentar "Bomberne over Bornholm" og modellen af V-1 bomben fra serien er nu udstillet på museet. Læs mere.

21

Yoga på Dueodde strand

Blid yoga baseret på en langsom flow og mindre krævende Asanas. Bemærk også mulighed for Pilates og Dance Flow. Tilmelding nødvendig Læs mere.

22

Sejltur med M/S Thor

Oplev den smukke, bornholmske kyststrækning og Helligdomsklipperne fra havsiden ombord på det gamle træskib M/S Thor, der har sejlet på kysten i mere end 100 år. Flere daglige afgange. Læs mere.

23

Henry Heerup udstilling på Svanekegaarden

Billedkunstneren Henry Heerup har en unik plads i dansk kunsthistorie. Med sin karakteristiske stil satte han sit præg på datidens kunstscene. Mennesket og kunstneren Heerup blev folkeeje og du kan nu opleve værkerne i Svaneke. Læs mere.

24

Lær at Stand Up Paddle surfe på Balka Strand

Under kurset vil en instruktør være behjælpelig med at mestre de forskellige teknikker. Herefter vil vi samlet tage en SUP-tur. Vi starter hos Eastwind på Balka Strand, forbi Bro Rev og paddler mod Snogebæk. Læs mere.

25

Drej i ler med dine egne hænder

Seks hold om dagen, fire dage om ugen. I hejfabrik kan man under kyndig vejledning prøve at dreje ler ved elektriske drejeskriver. Mærk hvordan roen kan sænke sig med leret i hænderne og se hvordan det former sig og bliver til små skåle, vaser eller andet. Tilmelding nødvendig. Læs mere her.

26

Troldeskoven ved Stammershalle

Her i skoven blev der i 1934 åbnet Bornholms første zoologiske have med eksotiske dyr og sågar en bjørnegrotte. I dag ligner skoven en fortryllet troldeskov. Læs mere.

Find mange flere events her.

Få inspiration til flere steder at besøge

Der er oplevelser for alle på Bornholm

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00