Artikel

Bornholm er et paradis for surfere

Enhver surfers våde drøm

Jonas Bagger Sørensen

Surfingekspert, ejer af GoBornholm

gobornholm.com

Surfere er ikke som almindelige mennesker. Mens de fleste strandgæster hurtigt ville traske op i den nærmeste klit ved synet af skummende og uregerlige bølger, spæner surfere ud mod havet med brættet under armen i den evige jagt på den perfekte bølge.

Og når vinden er helt rigtig, og det lykkedes at holde fødderne på brættet fem sekunder længere, end på den sidste bølge, er det som et lykkefuldt skud adrenalin direkte i blodet. Hvis du kender den følelse, er du garanteret surfer. Og hvis du altid er på jagt efter nye, hemmelige surf spots, skal du med kurs mod Bornholm.

På bare tre timer kan man komme med tog og færge fra København til klippeøen, der bader sig i solskin og gemmer på over 100 forskellige surf spots med lange, rene bølger, der kun findes ganske få steder i Danmark og Sverige. Øen har med sine tunge klippesten, grotter, vandfald og lange hvide sandstrande en ligeså rå og smuk natur, som de rå og smukke bølger, der bare venter på et surfbræt. For selvom Bornholm kun kaldes ”solskinsøen”, er det ikke ensbetydende med, at vinden ligger stille.

Det tager kun en time at køre hele øen rundt, og derfor er der altid en kyst med sideshore og offshore vind lige meget om vinden kommer fra nord, syd, øst eller vest. Særligt på nordkysten er der store, kraftfulde bølger at ride på.

Bølgerne skyller ind fra ekstra dybt vand mod lavere vand, så når bølgerne bryder, får de ekstra meget kraft. Rundt omkring på øen er der masser af offshore spots, hvor bølgerne bliver helt rene. Enhver surfers våde drøm. Og en oplagt mulighed for at glemme hverdagens irriterende chefer, vasketøj og madpakker og tage ud for at lægge arm med bølgerne og mærke hjernen blive støvsuget for bekymringer.

Bornholm er et ideelt rejsemål til en surfferie eller en weekendtur, hvis man vil have den fuldendte oplevelse af at komme væk fra byen og ud i naturen. Faktisk er det hurtigere at tage til Bornholm end til surf spots i Nordjylland, hvis man bor øst for Odense.

Øen rummer masser af hemmelige surf spots, der ikke er blevet opdaget endnu, og hvis man vil helt derud, hvor tiden står stille, og der ikke findes overfyldte indbakker og ti nye deadlines, ligger det lille familieejede hostel Bornholm Surf Farm tæt ved Gudhjem og ti minutters gang til havet. Her er der kun surf og simple living. Og trænger man til et afbræk fra bølgerne ligger Hammershus, Ekkodalen, årets Folkemøde og utallige små byer med gamle byhuse og brosten inden for få kilometers rækkevidde.

Brættet under armen og afsted.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00