Bornholm - skapt for fantastiske ferieminner

Ønsker du en ferie, som fokuserer på nærhet og avslapping, lekker kortreist mat, aktiviteter i naturen og kunst- og kulturopplevelser? Du kan sejle til solskinnsøya med Færgen fra Ystad i Sverige på 1 time og 20 minutt og fergebilletterne har blitt endda billigere.

Bli inspirert til en ferie på Bornholm

Bornholm – den lille danske øya i Østersjøen – er det rette stedet for deg! Her finner du mer enn 140 km kystlinje, der fabelaktige hvite sandstrender og unike klippeformasjoner går hånd i hånd, og hyggelige gamle kjøpsmannsbyer med små, koselige butikker, hvor det er gode muligheter for å kjøpe lokalt kunsthåndverk og smakfulle bornholmske matvarer. Bornholms størrelse gjør, at det aldri tar mer enn en halvtime å nå frem til den neste hyggelige opplevelsen – uansett, hvor du bor på Bornholm.

Det er som om tiden går litt langsommere i de gamle bornholmske kystbyene enn andre steder i Danmark. Her er tid til fordypning, nærvær og et glass avkjølt vin på stranden, mens man nyter havet med sand mellom tærne. Havet – hver dag med en ny farge, med et nytt uttrykk og en ny lyd. Opplev kysten ved å vandre langs de gamle redningsstiene, som går rundt hele øyen, eller prøv de gode sykkelstiene, mange av de på gamle jernbanespor som strekker seg 230 km gjennom den varierte naturen.

Slå deg løs og nyt Bornholm

Her har du et par forslag til, hva du kan gjøre under din ferie på Bornholm:

Bornholmske matopplevelser i særklasse

Det bornholmske spisekammer er en opplevelse i seg selv. Rundt om på øyen finner du mange små, hyggelige gårdsbutikker med lokalt produserte matvarer av høy kvalitet, som kokker fra hele Norden besøker Bornholm for at få tak i. Besøk de tradisjonsrike silderøykeriene eller unn dere en middag for to på en av øyens gourmet-restauranter, hvor en av dem har en Michelin-stjerne. Danmarks første regionale matkulturhus, Gaarden, ligger også på Bornholm, nærmere bestemt i Melsted, tett ved Gudhjem. Her kan du lære om den bornholmske matkulturen. Gaarden er et unikt kulinarisk møtested for øyens beboere og gjester.

Se matkanalen på Bornholm

Se historiens spor på Bornholm

Historien har satt tydelige spor på Bornholm. Se de vakre, gamle rundkirkene eller Nordeuropas største borgruin, Hammershus, der et helt nytt og imponerende besøkssenter er åpnet i år. Du kan også oppleve spennende kunstutstillinger og intime konserter, og i september er en hel uke spekket med kulturelle opplevelser under Bornholms Kulturuge i uke 38. Og mye mer.

Stikk av fra hverdagen og dra på ferie til solskinnsøya

Der er ikke langt til avslapping og kvalitetstid. Sans ferieatmosfæren på Bornholm i videoen.

Nordmenn elsker Bornholm

Bornholm har hatt besøk av flere norske reisebloggere. Noen av dem har blitt kåret til årets reiseblogger. Les artikklene og se filmene deres her:
Bloggeren Reiselykke: Madglæde og naturoplevelser på Bornholm
The Travel Inspector: Jentetur til Bornholm
Maj-Britt Aagaard & SPISELANDSLAGET:
Avslappet eleganse på Stammershalle Badehotel, Bornholm
Maj-Britt Aagaard & SPISELANDSLAGET:
Hotel Nordlandet: Bornholmsk hygge utenfor sesong

Romantiske overnattingstilbud på solskinnsøya

På Bornholm finder du mange muligheter for overnatting. Feriehuse, hoteller, campingplasser m.m. Gled deg til en avslappende ferie på Bornholm.

Her er din guide til attraksjoner på Bornholm

Bornholm byr på en lang rekke attraksjoner, som du kan besøke mens du er på ferie på Bornholm. Du finner både historiske, kulturelle og mange andre steder, som er værd et besøk.

Opplev store events på Bornholm

Kast deg ut i sportslige utfordringer, lytt til masser av god musikk, se stjernekokker i toppform dyste mot hverandre – og meget mere. På Bornholm kan du oppleve store events i hele sommeren.

Transportmuligheter og reiseveier: Slik reiser du til Bornholm

Det er lettvint og raskt å komme seg til Bornholm. Du kan seile fra Ystad i Sverige. Turen tar bare litt over en time. Du kan også fly til København og fly videre på kun 35 minutter til Bornholm, hvor dere enkelt kan leie bil eller sykkel og lett komme dere rundt på øyen.
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00