Balkalyngen

Nordeuropas østligst beliggende hedelyngsområde og Danmarks eneste sandstenshede.

Balkalyngen er Nordeuropas østligst beliggende hedelyngsområde. Og Danmarks eneste sandstenshede.

Hele området var tidligere en del af den bornholmske udmark. Det vil sige et sted hvor alle kunne sende sine dyr hen og græsse. Dette har gennem tiderne udpint jorden og gjort det til et magert hedeområde.

For at fastholde området som et lyngareal foretager kommunen naturpleje, bestående af afbrænding af lyngen, afgræsning og fjernelse af birkeopvækst.

For at lyngen kan forynges og små nye frøplanter kan spire frem, er det vigtigt at dyrene træder græstørven i stykker, så der kommer bar mineraljord frem.

Langs Balkalyngens nordlige grænse ses et smukt stengærde, der rejst i 1850’erne for at markere skellet mellem Nexø købstad og Bodilsker sogn.

I gærdet kan man se en ældre grænsesten fra 1825 – med Nexø købstads byvåben (en bådshage) og årstal på den ene side og bogstavet “B” for Bodilsker på den anden. Grænsen mellem sognene havde bl.a. betydning for græsnings- og strandingsrettigheder.

Om foråret kan man i vandhullerne opleve mængder af strandtudser, som desværre er en sjældenhed i Danmark og er totalfredet.

Information

Åbningstider denne uge:

Ingen tilgængelige åbningstider for denne uge.

Tlf.

E-mail

Web

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00