Artikel

Aktiv ferie på Bornholm for par

Bornholm er de mange muligheders ø, når det gælder om at holde en aktiv ferie i naturen. De 600 kvadratkilometer sand, skov og klipper omkranset af det blå hav er stedet, hvis formen skal have et pift eller der skal afprøves udfordrende outdoor-aktiviteter.

Bornholm er et paradis for vandsport

At ro kajak er populært. Rutinerede roere finder gode udfordringer og store naturoplevelser blandt andet i den østbornholmske skærgård. Flere udbydere har guidede ture på programmet, og der tilbydes kurser for både nybegyndere og øvede.

Windsurfing, kitesurfing og stand-up-paddle-surfing er andre spændende vandaktiviteter med undervisning på alle niveauer.

Har I også lyst til en tur under vandet, så har Bornholm nogle af Danmarks flotteste undervandsscenerier ved klippekysten. Nybegyndere kan lære dykningens kunst hos uddannede instruktører, ligesom det er muligt at komme på kursus i undervandsjagt.

Cykling, klatring, løb – du har det hele på Bornholm

Klippeklatring i Danmark findes kun på Bornholm. I det nedlagte stenbrud i Vang har Dansk Klatreforbund lavet flere ruter, og nybegyndere kan trygt begynde på den udfordrende sport under kyndig vejledning. Flere aktører tilbyder undervisning, og nogle har også rappelling på programmet. Du kan også deltage i klatrefestivalen Bornholms Outdoorfestival, respektive Bornholm On the Rocks.

Cykelentusiaster har for længst opdaget Bornholm som øen, hvor det bakkede terræn er optimalt at træne sig i form til endnu større bjergudfordringer. Også mountainbikefolket har opdaget øen både til konkurrencer og træning. For de rutinerede MTB’ere er der udfordrende og teknisk svære mountainbikespor i Almindingen og i Vang Stenbrud. ’Den Grønne Ring’ er et otte kilometer langt MTB-spor ved Rønne. For nybegyndere kan anbefales det teknisk mindre svære terræn ved Skovlysporet i Blykobbe Plantage. Der er mulighed for at deltage i MTB-begynderkurser og ture i det vilde bornholmske landskab med guide.

Året rundt byder Bornholm på en lang række løbeevents med internationale felter. Mest kendt er juli måneds Etape Bornholm, der strækker sig over fem etaper i noget af Bornholms skønneste natur. Løbet er både for elite, rutinerede motionister og nybegyndere.

Derudover er der en lang række maraton- og halvmaratonløb ofte i spektakulære omgivelser, hvilket de mange ultra- og ekstremløb i højeste grad også er garant for.

Er I bare interesseret i en god gang løbetræning i skønne omgivelser hvor der er frisk luft og højt til himmelen, så findes der afmærkede ruter i en række af øens skovområder. Og en løbetur ud i det blå er måske den allerbedste sightseeing og udforskning af nærområdet.

Spil golf på øens fire flotte baner

Hele fire 18-hullers golfbaner med hver deres naturoplevelser og sværhedsgrader giver muligheder for en varieret golfferie. I Rø er der to baner, den ene med klippepartier og højlyngsnatur, den anden højt beliggende med havudsigt. Parkbanen i Rønne er næsten uden vind, mens den på Dueodde er tæt på fyrreskov og strand. Alle baner har træningsbaner til nybegyndere.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00