Artikel

5 gode grunde til at holde ferie i Svaneke

Den særlige bornholmske charme er velkendt, og få steder fås den i så inkarneret form som i Svaneke.

Campaya

Danmarks sommerhussøgemaskine

Se sitets 1000 sommerhuse på Bornholm her

Hvis du er til smukke historiske bindingsværkshuse, en overflod af hyggelige småcaféer, røgerier, kunsthåndværksbutikker og et skønt torveliv med ugentlige markeder og små og store arrangementer, så er pilen sat mod et helt særligt sted.

Svaneke

Fra byens havn på den forvredne klippekyst kan du skue uendeligt langt ud over Østersøens blå bølger, og Svaneke er et oplagt feriemål for dig, der vil have den skønne bornholmske charme stoppet helt ned i bunden af rejsetasken.

Byen og øen kan med fordel udforskes med base i et af de smukke bindingsværkshuse i bymidten eller et sommerhus i byens grønne udkant. Begge dele kan du finde på sommerhusbureauet Campayas side om Svaneke her. Hos Campaya kan sommerhusejere udleje deres sommerhus for den rekordlave pris af 20% i kommission, og bureauet har et stort udvalg af kvalitetssommerhuse på Bornholm.

Men hvad er det, der gør Svaneke til så oplagt et udgangspunkt for ferien på Bornholm? Her er 5 gode grunde:

Fortsættes efter billedet

1. Den smukke gamle by

Trav rundt i de brostensbelagte gader og kig nærmere på de yndige historiske huse. Hvis du vil have byens sjæl helt ind i tuden, er det allerbedste, du kan gøre, at opholde dig midt i den. Indlogér dig i et af de hyggelig byhuse med de malede facader eller i et sommerhus i byens udkant. Så kommer du naturligt rundt i de snørklede smågader i dit helt eget tempo.

2. Det skønne leben på torvet og havnen

Livet i Svaneke er særligt centreret omkring byens torv og byens havn. På torvet finder du hyggelige baggårde, hvor du i ro og mag og stokroseidyl kan nyde en kold fadøl fra det lokale microbryggeri, ligesom du blandt andet finder et ismejeri og forskellige kunsthåndværkere. På havnen kan du indtage din plads på en bænk og betragte de roligt slentrende forbipasserende, eller du kan slå dig ned ved et cafébord på et af spisestederne og nyde den livlige snakken fra nabobordene.

3. Den allestedsnærværende udsigt over havet

Svaneke klynger sig til den rå klippekyst. Fra havneområdet stiger byen rolig ind i land, og der er derfor en masse små udsigtspunkter i byen, hvorfra du kan skue langt ud i den blå horisont. Nærheden til havet giver byen et fredfyldt præg. Lyden af de blide bølger, der slår mod klipperne, er en sand lise for dig, der har hovedet fyldt med alt for mange tanker.

4. Klippestranden med udspringsvippe og sandstrand til de mindste

I den sydlige udkant af byen finder du Svaneke Gamle Fyr tætindpakket i grøn skov og med storslået udsigt over vandet. Ved fyret ligger byens badested med badebroer etableret på klippekysten, en udspringsvippe og en lille sandstrand til de mindste. Klippestranden og badeoplevelsen blandt de bornholmske klipper er en skøn bornholmsk specialitet, og lige ved stranden ligger den lille iskiosk og café “Sydøst for paradis”.

5. Menneskene

Svanekeboerne elsker deres by. Med god grund. Og de viser den meget gerne frem for byens turister. Overalt bliver du mødt med smil og imødekommenhed, og hvis du har brug for et godt råd til din næste oplevelse i byen, skal du bare spørge den næste lokale, du møder. Så kan du godt gøre dig klar til at modtage en perlerække af gode råd leveret med smuk, syngende bornholmsk dialekt.

Find inspiration her og lej dit sommerhus på Bornholm og i skønne Svaneke på siden her.

Find et sommerhus på Bornholm

Lej sommerhus på Bornholm gennem Campaya. Vi har samlet sommerhuse fra både sommerhusbureauerne og private her på siden, så du hurtigt og let kan finde den feriebolig, der passer dig allerbedst.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00