3 grunde til at holde ferie på Bornholm

Vi har samlet tre gode grunde til, hvorfor du også bør opleve Bornholm i sensommeren og efteråret.

I 2018 blev Bornholm nomineret som en af de bedste ferieøer af det populære amerikanske rejsemagasin Travel + Leisure. Som dansker kan vi være stolte af, at vores krog af kongeriget er blevet den nye hotte rejsedestination, men vi håber også, at det giver anledning til, at du har mod på at besøge Bornholm.

Bornholm er blevet en meget populær rejsedestination og det er gået op for omverdenen. Rejsemagasinet Condé Nast Traveller har beskrevet Bornholm som “a postcard-pretty getaway” og New York Times slog fast at”Bornholm is particularly nice in the fall“.

Vi har samlet tre gode grunde til hvorfor Bornholm er et besøg værd og vi giver dig også en oversigt over, hvor du kan overnatte:

1.

Oplev Bornholms enestående natur

Bornholms unikke natur byder både på svensk skærgårdsstemning, et snert af Islands klippelandskab og Vestkystens hvide sandstrande – alt sammen samlet på én ø i Østersøen.

Nordeuropas største borgruin Hammershus findes forsat på sin klippetop og byder på uanede muligheder for løb eller vandring i det omkringliggende område. Her finder man bl.a. Opalsøen, Hammerhavn og den nye Stenhuggersti.

Ligeledes er Bornholm blevet et rent mekka for outdoor-oplevelser med bl.a. mountainbike, klatring og bisonsafari, som kan kombineres med en god middag på et af øens mange anerkendte spisesteder.

2.

Det bornholmske køkken

BBC Travel har kaldt Bornholm for ”Denmark’s secret food island”, men for de fleste danskere er det ikke en hemmelighed at øen i Østersøen byder på helt særlige madoplevelser.

Tilbered selv maden i sommerhusets ro og smag hvorfor de bornholmske råvarer er så populære. Køb fra Hallegaard slagteren, udvælg selv friske grøntsager, køb kolde øl fra Svaneke Bryghus og smag dig frem til den rette blåskimmel til aftens ostebord – alt sammen hos Torvehal Bornholm i Rønne.

Skal aftenen nydes ude? Så besøg Restaurant Le Port, her kan du næsten ikke komme nærmere havet. Den smukke solnedgang fra terrassen er et postkort værdigt. Du kan også prøve kræfter med den berømte Genlyds-tartelet fra Ekkodalshuset, beliggende midt i Almindingen Skov.

3.

Bornholm er tættere og billigere på end du tror

Der er godt nyt for rejsende til Bornholm. Det har aldrig været billigere at tage Færgen til Bornholm. Sejler du med Bornholmslinjen fra Ystad til Rønne koster en billet med bil inkl. 5 passager fra kun 99,- hver vej. Bornholm er blot tre timer fra København via Øresundsbroen og Bornholmslinjens hurtigfærger fra Ystad. Book din billet på bornholmslinjen.dk

Det er selvfølgelig rart at have sin egen bil med og nyde friheden, men vil du hellere slappe af hele vejen til færgen, så tilbyder flere busselskaber transport fra København til Bornholm. Kommer du fra Jylland, kan du tage Kombardo Expressen fra f.eks. Aalborg og Århus til København og herfra direkte videre til Bornholm.

Find din overnatning på Bornholm her

Når du besøger Bornholm og vil opdage øen, mangler du måske et godt sted at sove. Vi har en lang række overnatningsmuligheder:
Find din overnatning her
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00