Artikel

Lystfiskeri med børn på Bornholm

Bornholm byder på fiskeri for hele familien

Gordon Henriksen

Journalist, lystfisker

megalops.dk

Bornholm er et fremragende sted for de allermindste at starte lystfiskerkarrieren.

Ikke blot har Bornholm børnevenlige put & take-søer, men her er også masser af mindre søer, moser og damme, hvor der kan være hyggeligt at fiske efter alt fra skaller, karusser, brasen og sudere til aborre, gedde og sandart.

Medefiskeri er en glimrende metode til at få både fred- og rovfiskene i tale, og en regnorm fisket 70 – 100 cm under et flåd eller på et paternoster-takel er som regel ensbetydende med et underholdende fiskeri.

Det kræver blot et simpelt spinnesæt bestående af en 7-8’ spinnestang med en kastevægt på mellem 10-20 gr. samt et let spinnehjul påspolet med 0,25 – 0,30 mm nylonline. Med sådan et sæt i næverne kan man også kaste en lille spinner, et blink eller en wobler, og med én af disse agn har man gode chancer for at kroge en fin aborre, gedde eller sandart.

En udflugt på havet med en skipper på jagt efter torsk, sild eller fladfisk er bestemt også opskriften på en begivenhedsrig dag med børnene. Skipperne har stort lokalkendskab, og de ved lige præcis, hvor de skal sejle hen for at give børnene en god fiskeoplevelse.

For de mindste er selv det at fange en lille skalle, en ilter aborre, eller måske en karusse ensbetydende med stor underholdning og morskab, og heldigvis så vrimler hovedparten af de bornholmske søer og vandhuller med disse fisk.

I tillæg er der masser af gratis fiskeri i mange af vandene. Bornholms Kommune råder for eksempel over fiskeriet i en lang række søer, moser, grusgrave og damme, og i samtlige af dem kan man som barn (og voksen med fisketegn) fiske gratis.

Her kan du læse mere om lystfiskeri i søer.

Tema
Lån en fiskestang
Tema
Læs mere om lystfiskeri i søer på Bornholm
Tema
Kom med på guidede fisketure fra båd med Eastside Trolling
Tema
Lej en båd fra Hesthavens Bådudlejning
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00