Rundvisning i Østerlars Rundkirke, arrangeret af Bornholms Middelaldercenter

02. juli 2024 - 08. august 2024

På opdagelse i Bornholms største rundkirke – et imponerende vidne om kirkens spændende historie.

I skolernes sommerferie kan du hver tirsdag og torsdag kl. 15:00 følge Broder Bjørn, klædt i middelalderdragt som gråbroder/franciskanermunk, på en 1-times guidet rundvisning i Bornholms største rundkirke. Hør om de mange spændende historier som kirken gemmer på, om middelalderen og kirkens magt dengang.

Østerlars rundkirke er den største af Bornholms fire rundkirker, den ligger lige udenfor Østerlars by og ganske tæt på Bornholms Middelaldercenter. Kirken menes at være opført omkring år 1150.

Broder Bjørn siger om turen: “Vi mødes tirsdage eller torsdage kl. 15.00 ved klokketårnet ved Østerlars Rundkirke i perioden 2. juli til og med 8. august. Er det regnvejr mødes vi i våbenhuset. Jeg fortæller lidt om kirkebygningen – hvordan den oprindelig er bygget – og hvordan den gennem årene har ændret sig. Derefter går vi ind i kirkerummet og sætter os i de forreste stolerækker foran i venstre side (dvs. mod nord), så vi ikke står i vejen for evt. andre besøgende.
Her vil jeg fortælle lidt om kirkens udsmykning – specielt om kalkmalerierne – og om middelalderkirken – dvs. den gamle, katolske kirke – og hvordan en gudstjeneste foregik den gang – og det er meget forskelligt fra en nutidig gudstjeneste.
Der vil herefter være lejlighed til at se de 2 øverste stokværk – men kun for dem, der er godt til bens – og det er jeg ikke” ;0)

Kirken er især kendt for sine flotte kalkmalerier, der er fra ca. 1350. De forestiller Jesu liv, begyndende med Mariae bebudelse og slutter med Dommedag. Kalkmalerierne blev restaureret i 1958 af National museets konservator.

OBS: Ved fremvisning af din billet til denne rundvisning, får du 25% rabat på din entré billet til Bornholms Middelaldercenter.

Prisen inkluderer entré til Østerlars Rundkirke.

Praktiske oplysninger:

I må gerne tage billeder, dog ikke med blitz inde i kirken af hensyn til kalkmalerierne.

 

Det anbefales at besøge Bornholms Middelaldercenter i forbindelse med rundvisningen i kirken. Middelaldercentret ligger kun ca. 500 m. fra rundkirken. Her kan I få et levende indtryk af dagliglivet i middelalderen.

Arrangør

Bornholms Middelaldercenter

På Middelaldercentret i Østerlars kan udforske det jævne bondesamfund, den befæstede stormandsgård, bondens dyr og meget mere.

Uanset hvornår i sæsonen du besøger os, kan du altid komme på rundtur med vores formidler – eller låne vores lommeguide og gå på opdagelse på egen hånd – prøve at skyde med middelalderbue, se den store kanon blive affyret, se den indendørs særudstilling, opleve de forskellige bygningers prøv-selv-aktiviteter og meget mere. Påske- og efterårsferie byder på et væld af specialaktiviteter, og i skolernes sommerferie er der ekstra mange aktiviteter og oplevelser – foruden det store middelaldertræf i Uge 29.

Hvornår:

18
jul.

15:00 - 16:00


23
jul.

15:00 - 16:00


25
jul.

15:00 - 16:00


30
jul.

15:00 - 16:00


Priser:

Rundvisning incl. entre til kirken

80 kr.

Tags: Borg, Gudhjem, Guidet tur, Hele øen, Historie, Kultur, Seværdighed, Sommer

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00