Sustainable Food Week – Europas mest bæredygtige virksomheder løser udfordringer på Europas mest bæredygtige ø

Når en række internationale virksomheder arbejder med at udvikle de bedste bæredygtige løsninger i slutningen af september ved Sustainable Food Week, bliver det i år og fremadrettet med Bornholm som lokation.

Den 27. september – 1. oktober 2021 vil Sustainable Food Week, i fællesskab med eksperter fra hele verden, arbejde med løsninger på reelle problemstillinger, som de deltagende virksomheder kæmper med. Sustainable Food Week er en international innovationsplatform, hvor virksomheder og eksperter arbejder på at løse fremtidige globale udfordringer, hvor blandt andre Chr. Hansen, Arla Foods, AAK, KMC og Danish Crown ved tidligere år har deltaget og været med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, ressourcer og bæredygtighed.

Sustainable Food Week har tidligere været et stort og markant tilløbsstykke, nationalt som internationalt i samarbejde med danske og internationale myndigheder. I 2021 rykker Sustainable Food Week til Europas mest bæredygtige ø.

Placeringen af Sustainable Food Week på Bornholm er valgt, da Bornholm gennem en årrække har positioneret sig som en markant region for fødevareinnovation, og fordi Bornholm netop i 2020 er kåret som den ø i EU, der har den mest ambitiøse og bæredygtige energiudvikling. Bornholm har blandt andet udmærket sig ved tidligt at begynde udfasningen af kul og olie. Resultatet er et effektivt og reduceret energiforbrug og store reduktioner i CO2-udledningen”

,” siger Mads Kinch Clemmensen fra Foodjob Nordic og arrangør af Sustainable Food Week.

Han bakkes op af Bornholms borgmester Thomas Thors: ”Som Bright Green Island har Bornholm i mange år haft fokus på den grønne omstilling. Vi har en ambition om, at vi skal gå foran på dette område. Vi tilbyder ikke blot en smuk ø med mange spændende lokaliteter, men også et samfund, hvor erhvervsliv, borgere og kommune har fokus på og erfaringer med den grønne omstilling,” udtaler han og udtrykker sin entusiasme omkring Sustainable Food Week:

”Jeg ser SFW som et stort aktiv for Bornholm. Sammen med erhvervslivet har vi i en årrække arbejdet på at styrke fødevareproduktionen på Bornholm, og for mange er Bornholm og kvalitetsfødevarer i dag tæt forbundet. Jeg håber derfor, at der bliver mulighed for at knytte nogle af vores fødevarevirksomheder til Sustainable Food Week med henblik på gensidig inspiration.”

Sustainable Food Week afholdes på Bornholm fra mandag den 27. september til fredag den 1. oktober

Læs mere om Sustainable Food Week her: www.sustainablefoodweek.com

 

For yderligere kontakt: Anders Aistrup Pressechef, Sustainable Food Week    anders@istrup.dk    0111665 eller Mads Marshall på 21614223

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00