På Bornholm går hensyn til naturen hånd i hånd med brug af naturen

Destination Bornholm lancerer Bornholms Outdoor Kodeks, der gør det lettere for alle at være aktive i naturen og samtidig tage hensyn til den unikke natur, der gør netop Bornholm så attraktiv for outdoorgæster og mange andre.

Bornholm besidder en smuk og ikonisk natur, som bliver benyttet af flere forskellige brugergrupper heriblandt outdooraktører, outdoorgæster, friluftsentusiaster og andet godtfolk. Med en så alsidig natur, som bugner af diversitet, er det helt naturligt, at naturen danner rammerne for mange og helt exceptionelle outdooraktiviteter. Brugergrupperne har forskellige behov, præferencer og praksis i naturen. Naturen tilhører os alle, og det er derfor væsentligt, at der i naturen er plads til alle. Vækstprojekt Bornholm har til formål at styrke outdoorturismen på Bornholm for at sikre vækst og beskæftigelse på øen gennem udvikling og formidling af outdoorturismen. Et af tiltagene er etableringen af et Code of Conduct, det såkaldte Bornholms Outdoor Kodeks. Med Bornholms Outdoor Kodeks ønsker Destination Bornholm, sammen med række øvrige partnere i projektet, at gå forrest i forhold til etableringen af et sæt etiske retningslinjer , der viser vejen for ansvarlig brug af og adfærd i naturen, som alle brugere af naturen anerkender og efterlever.

Bornholms natur rummer de bedste muligheder for outdooroplevelser. Derfor er det vigtigt, at vi har et sæt etiske retningslinjer, der tilgodeser de fortsatte gode oplevelser i naturen for alle og viser vejen for ansvarlig brug og adfærd i naturen”

fortæller Sune Bomholt Rasmussen, projektleder hos Destination Bornholm.

Bornholms Outdoor Kodeks indeholder hoved- og underpunkter, der skal vise vejen for god tone, den gode oplevelse og sikker færdsel i naturen. Helt overordnet er alle punkter lige til højrebenet. Nogle vil mene, at de er en direkte selvfølge. Med andre ord: De er utroligt nemme at efterleve. Hovedpunkterne er:

  1. Dyrk din outdooraktivitet, hvor det er tilladt
  2. Dyrk din outdooraktivitet ansvarligt
  3. Vis hensyn til andre outdoorudøvere
  4. Skån miljøet

Under hvert hovedpunkt er der underpunkter, som giver brugerne en mere detaljeret vejledning i efterlevelsen af hovedpunkterne. Det fulde Bornholms Outdoor Kodeks kan findes her: https://bornholm.info/kodeks/

Bornholms Outdoor Kodeks er for alle brugere af naturen; om du er til hardcore mountainbiking eller til en stille vandretur eller blot vil nyde din madpakke i det fri. Bornholms Outdoor Kodeks formidles gennem Destination Bornholms digitale markedsføringsplatform, bornholm.info, og er også tilgængelig som flyer, der kan afhentes i Destination Bornholms turistinformationer i Rønne, Hasle, Allinge, Gudhjem, Svaneke og Nexø. Samtidig er ambassadørkorspet, Outdoor Friends, som nu tæller op til 40 medlemmer, også formidlere af Bornholms Outdoor Kodeks. Du kan læse mere om Outdoor Friends her: https://bornholm.info/erhverv/outdoor-friends/

Bornholms Outdoor Kodeks er blevet til gennem et samarbejde mellem Bornholms Regionskommune, Naturstyrelsen Bornholm, Dansk Kyst- og Naturturisme samt Destination Bornholm. Ambitionen er at alle vil være med til at opretholde gode oplevelser i Bornholms smukke natur og følge Bornholms Outdoor Kodeks.

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph 24271004, pernille@bornholm.info  eller projektleder Sune Bomholt Rasmussen 40472500 eller sune@bornholm.info

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00