Bornholms Kulturuge åben for tilmelding

Nu kan alle interesserede kunstnere og kulturaktører på og uden for Bornholm sende deres ansøgning til Bornholms Kulturuge 2022. Tilmeldingen er åben på bornholmskulturuge.dk/for-arrangoerer/ansoegning, og der kan ansøges indtil d. 12. april. Ansøgere vil få svar på ultimo april.

Som noget nyt i år kan man logge på hjemmesiden og udfylde ansøgningsformular direkte på hjemmesiden. Hidtil har ansøgningsproceduren været noget mere analog, men nu har kulturugen i samarbejde med JF Data gjort sit for, at det skal være nemt og overskueligt at søge støtte til sit arrangement eller blot tilmelde sig.

Bornholms Kulturuge uddeler hvert år midler til de indkomne ansøgere og arrangementer med ambitionerne om at skabe et alsidigt program af højeste kvalitet. Alle er velkomne til at ansøge, og det er da også en spændt projektleder, der sidder klar til at læse de mange ansøgninger: Efter to år med Corona, der i den grad påvirkede planlægningen af Bornholms Kulturuge, bliver det virkelig fedt at kunne planlægge en kulturuge ud fra normale omstændigheder. Jeg håber kunstnere og arrangører på hele øen og uden for øen har lyst og gejst til at bidrage til kulturugen, fortæller Laura Frederikke Jespersen og fortsætter: I en tid, hvor krig og ulykke præger vores verden, er det vigtigt at kunne samles om netop kunsten og kulturen. Det er her, vi kan opleve perspektiver på verden, løfte os fra vores bekymringer og blive klogere på os selv og hinanden som et pusterum i hverdagen. Jeg håber, at Bornholms Kulturuge 2022 kan bidrage til at være netop en event, der bringer sådanne oplevelser i spil på vores kære ø, ligesom det er gjort de sidste 20 år.

Det er både muligt at ansøge om deltagelse med støtte fra kulturugen, og det er muligt at tilmelde sig uden ansøgning om støtte.

Igen i år er det ved hjælp af de lokale fondes opbakning, at Kulturugen kan uddele midler direkte til arrangementer i kulturugen, og i år har kulturugen især arbejdet for at få flere lokale sponsorer med ombord: Uden fondsstøtte og sponsorater kunne Bornholms Kulturuge ikke eksistere og uddele midler til kunstnernes projekter. Det er igen i år dejligt at opleve, at både fonde og lokale erhvervsdrivende kan se værdien i Bornholms Kulturuge, udtaler formand for Bornholms Kulturuge Mikkel Bach-Jensen.

I år har fondene især støttet op om kulturugens ambitioner om at udvide udbuddet af arrangementer for børn og unge, hvorfor kulturugens bestyrelse også glæder sig til at se ansøgninger med events, der også henvender sig til de yngre publikummer og til bornholmerne:

 

 

Bornholms Kulturuge er for alle! Det ønsker vi at sætte en stor fed streg under. Vi har rigtig mange tilrejsende gæster, hvilket jo er meget positivt! Men vi ønsker os, at bornholmerne og bornholmske familier også kan se sig selv i kulturugens program, og dette stiller krav til vores udbud af arrangementer for netop familier, børn og unge”

, fortæller projektleder Laura Frederikke Jespersen.

 

By-dage og åbning i Nexø

Igen i år vil Bornholms Kulturuge være fordelt over hele øen med et hav af arrangementer inden for de ni kulturspor og 10 by-dage. Dagene kommer til at fordele sig således:

  • fredag d.16.: Nexø
  • lørdag d. 17.: Østermarie
  • søndag d. 18.: Christiansø
  • mandag d. 19.: Åkirkeby
  • tirsdag d. 20.: Allinge/Sandvig
  • onsdag d. 21.: 4-kløver-klyngen
  • torsdag d. 22.: Hasle
  • fredag d. 23.: Rønne
  • lørdag d. 24.: Svaneke
  • søndag d. 25.: Gudhjem

Åbningsdagen bliver afholdt i Nexø, hvor samarbejdet med de lokale foreninger for at skabe en festlig dag med fejring af kulturen, allerede er sat i gang. Nexø er i en positiv udvikling på mange måder, og kulturlivet er ingen undtagelse. Det vil vi gerne støtte op om, og vi glæder os til at skyde kulturugen i gang i netop Nexø, hvor så mange initiativer blomstrer og kunstnere har deres daglige gang, udtaler Formand for Bornholms Kulturuge Mikkel Bach-Jensen, og projektleder Laura Frederikke Jespersen bakker ham op: Vi håber på en dag, hvor hele byen bliver aktiveret, og hvor både havn og by bliver udgangspunkt for aktiviteter for turister for såvel som bornholmere og bornholmske familier.

 

Vil du være arrangør i Bornholms Kulturuge 2022 kan du sende din ansøgning via bornholmskulturuge.dk/for-arrangoerer/ansoegning senest 12. april. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte Bornholms Kulturuge på kulturuge@bornholm.info eller på 40384058

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00