Allinge havn

Besøg den populære Allinge havn, der er smukt placeret på Bornholms nordkyst.

Danmarks smukkeste havneområde

I 2021 blev Allinge havn kåret som “Danmarks Smukkeste Havneområde” i en konkurrence afholdt af Historiske Huse. Allinge Havn blev nomineret af fem eksperter på området.

En rigtig bornholmerhavn

Allinge havn, en rigtig bornholmerhavn, udsprængt til stor vanddybde da havnen blandt andet var bilfærgehavn med fast rute til Sverige, hvor et tidligere billetkontor, tilhørende hurtigruten til Simrishamn nu rummer turistkontoret direkte på kajen.

Den udsprængte granit er anvendt til opførelse af de solide havneværker, som beskyttelse mod de op til syv meter høje bølger der dannes på det frie stræk over de sekshundrede kilometer til Finskebugten. Havnen blev i 2006 yderligere beskyttet af en dækmole. Uanset det, kan det forekomme at der lukkes mellem yder- og inderbassin ved hård pålandsvind.

Havnen er i dag så populær, at til trods for at den kun bruges til gæstesejlere, i den absolutte højsæson, kan være nødvendigt at bruge havnens sorte markeringskugle/tre røde lys, til at signalere at alt er udsolgt. Gæstesejlere er velkomne i hele havnen, der kun har få lokalbåde, der med glæde accepterer at blive spærret inde af gæstebåde i højsæsonen.

Havnens omgivelser

Madsebakke helleristninger som kan opleves ved den ny natursti forbinder Allinge med Hammershus. Her passeres vandreservoiret, Habbe Dam, hvor slusen fordeler vandet mellem vandmøllen i Allinge og ved Hammershus. Men derudover er Allinge havn virkelig sat på landkortet med den store politiske festival Folkemødet, hvor der i 2019 var ca. 114.000 deltagere.

Havnen ligger som byens centrum og omkranses af et spændende bymiljø med rigtig fine indkøbs- og spisemuligheder direkte på kajen, bolsjekogeri, kunsthåndværk samt alt i fisk. 100 meter fra havnen er der et helt unikt spillested, ”Gæsten”, hvor mange store navne går på scenen under åben himmel hver dag i højsæsonen.

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Ingen tilgængelige åbningstider for denne uge.

Kontakt

Tlf. +45 5692 2328

E-mail AllingeHavn@brk.dk

Web

Adresse

Sverigesvej 13

3770 Allinge

Faciliteter

Toilet
Bad
Wi-Fi
Elektricitet
Vaskemaskine
Indkøb

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00