MENNESKELIGE ROBOTTER I MAGISK FORESTILLING

28. juni 2024 - 31. august 2024

Den historiske biografsal i Kinohotellet er genopstået som platform og spillested for nye kunstneriske formater i krydsfeltet mellem kunst og teknologi. Den store sal som netop er blevet færdigrenoveret, danner i sommeren 2024 ramme om en ny form for scenekunst, hvor androider performer.

Det er kunstnerduoen Steen & Hejlesen som med deres forestilling Anima Machina står bag Kinohotellets første store satsning. Helt usædvanligt, har kunstnerne skabt 5 udtryksfulde  androider (robotter i menneskestørrelse), som nu kan opleves live i en unik iscenesættelse, der med humor og poesi kredser om spørgsmålet: har maskinen en sjæl?

Ninna Steen & Thomas Hejlesen er kendt for deres genrebrydende værker i krydsfeltet mellem billede- og scenekunst. Kunstnerne siger om deres arbejde:

Det, som især interesserer os ved de menneskelignende robotter er den indvirkning de har på os mennesker. Androiderne har en særegen tilstedeværelse som både levende og døde, de befinder sig i en mellemverden hvor de udfordrer vores opfattelse af både mennesket og androider.

ANIMA MACHINA inviterer publikum indenfor i den historiske biografsal, hvor spor fra fortiden på sælsom vis trænger ud gennem væggene. Her møder man androiderne inklusiv døden selv i skikkelse af en forkrøblet robot – alt imens hele salens arkitektur totalt forvandler sig. Med Anima Machina har Steen & Hejlesen skabt en intens oplevelse helt uden medvirkende mennesker, af kød og blod.

ANIMA MACHINA er støttet af: Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Sparekassen Bornholms Fond og Dansk Skuespillerforbund.

Forestillingen er ikke velegnet for børn under 12 år.

SPILLEPERIODE: fredag og lørdag i sommeren 2024.

NB: begrænsede antal pladser

 

Hvornår:

19
jul.

20:00 - 21:00


20
jul.

20:00 - 21:00


26
jul.

20:00 - 21:00


27
jul.

20:00 - 21:00


Adresse:

Jernbanegade 7
3720 Aakirkeby




Tags: Aakirkeby, Kultur, Kunst, Seværdighed, Sommer, Teater

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00