Kobbeåfyrsten

05. juli 2024 - 20. oktober 2024

Fredag den 5. juli åbner Bornholms Museum en utraditionel særudstilling.

Vi åbner udstillingen d. 5. juli Kl. 13.
Ivan er i udstillingen fredag. d. 5 juli, lørdag. d. 6 juli, søndag d. 7 juli og mandag d. 8 juli hvor han fortæller om Kobbeåfundet og hans replikaer mm.

Museet har fået en fornem gave fra Ivan Schultz, der har en kæmpe passion for arkæologi og reenactment. ”Reenactment” er det engelske ord for ”genopførelse” og dækker i denne sammenhæng over det fænomen, at det for nogle ikke er nok, bare at finde og se på de arkæologiske genstande – de går hele vejen og tager det historiske tøj på og rekonstruerer de genstande, der er fundet arkæologisk. Ivan Schultz har rekonstrueret dragt og udstyr fra en meget rig mandsgrav fra jernalderen som blev fundet ved Kobbeå i slutningen af 1800-tallet.

Ivans rekonstruerede dragt er ikke en sløj discountudgave i billig kvalitet.
Nej, det er så tæt som muligt på den ægte vare. Alt i højeste kvalitet, håndvævede tekstiler farvet med naturmaterialer, våben og smykker i fornem håndværksmæssig kvalitet. Hvis Giorgio Armani havde lavet tøj i jernalderen, så havde det været i den kvalitet.

Efter i mange år at have optrådt til arkæologiske festivaller med sin dragt og våben, forærer Ivan Schultz nu Kobbeåfyrstens rekonstruerede dragt og udstyr til Bornholms Museum. Her vil materialet være med til at forklare og tydeliggøre, hvordan mennesker egentlig så ud i jernalderen. Kobbeåfyrsten kan sagtens have været en hyppig gæst i templet på Sorte Muld. Han kan også have haft relationer eller endda været i familie med samtidige fyrster i Sverige og England.

I en udstilling omkring den rekonstruerede dragt viser Bornholms Museum, hvordan Kobbeåfyrsten indgik i en international elite. Der fortælles også om reenactment, detektorentusiaster og meget andet.

Vi vil i løbet af sommeren vil have aktiviteter i udstillingen, og opfordrer til at holde øje med vores kalender, DUB og facebook.

Udstillingen står til og med efterårsferien.

Hvornår:

05
jul.

13:00 -


20
okt.

16:00


Priser:

Entré - gratis adgang for medlemmer



Tags: Borg, Helårsåbent, Historie, Kultur, Museum, Oplevelsescenter, Rønne

Relaterede events

Find andre spændende events på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00