Træsmeden

Oplev bornholmsk kunsthåndværk i træ hos Træsmeden Hans-Henning Pedersen.

“Generelt synes jeg, at ‘Moder Natur’ er den største designer. Men vi mennesker vil gerne inddrages. Og som undskyldning for det forsøger jeg at vise så stor respekt, som overhovedet muligt, overfor materialet.

Jeg bruger altid nyfældet træ, fortrinsvis gamle, snoede træer – de har mere karakter end de smukke ranke træer. Så laver jeg en lægte ud af det, for det meste bare en meget simpel form og ny begynder det at blive spændende. Træet tørrer og bestemmer selv, hvilken form det vil antage.

Det eneste, som jeg kan påvirke er at gøre tørringsprocessen kortere eller længere. Fordi træet indeholder meget vand, som nu fordamper, er der mange hurtige forandringer i træet. Dette kan resultere i fantastiske former.

Det er dét, at udvælge et stykke træ, som jeg forventer vil reagere på en bestemt måde, når jeg bearbejder det, der fascinerer mig. Nogle gange er der også succes!”

Hans-Henning Pedersen blev født i 1950 på Bornholm, hvor han stadigvæk bor, og arbejder i Gudhjem. Han har arbejdet som tømrer, snedker og trædrejer siden 1975.

Siden 1981 er hans værker blevet udstillet i flere lande.

Hans-Henning Pedersen sælger sine træskåle hos : www.vibeberland.dk  –  www.flowgallery.co.ukwww.atelierlachaertdhanis.com  og hos ham selv: www.woodsmith.dk

 

 

Information

Åbningstider denne uge:

Ingen tilgængelige åbningstider for denne uge.

Kontaktinformation

Tlf. +45 2029 5519

E-mail traesmeden@mail.dk

Web www.traesmedengudhjem.dk

Adresse

Grevens Dal 58

3760 Gudhjem

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00