Artikel

Top 3 over vinterbadesteder med sauna på Bornholm

Ursula Bachs guide til de 3 bedste vinterbadningssteder på Bornholm med sauna.

ursulabachs

Fotograf, influencer og passioneret vinterbader

Vinterbadning på Bornholm er en fantastisk oplevelse. Naturen er barsk, rå og til tider vild, men de lokale vinterbadere har godter i skattekisten. De kender også deres klipper så godt, at de finder måder til at undgå de værste bølger, og de deler gerne ud af deres viden. De dage hvor havet er for udfordrende til at bade fra klipperne, findes der adskillige bademuligheder i de forskellige små havne på øen. Og nogle stykker af dem har tilmed sauna som man må benytte! Noget der er tæt på umuligt at få adgang til i hovedstaden.

 

Top 3 over vinterbadesteder med sauna på Bornholm

 

Hasle: Havnebad om sommeren, vinterbadehygge om vinteren
Vi drejer ind på en parkeringsplads og finder havnekontoret. Det er gråvejr og det regner. Der er ikke et menneske i miles omkreds. Heller ikke inde på havnekontoret. Men der hænger en maskine på væggen. Den er omringet af gamle havnebilleder i guldrammer. Jeg trykker tøvende på knappen og får tre muligheder: Gæstesejlere, fastliggere og saunabillet! Yes! Jeg trykker på saunabillet og får derefter lov til at bestille en billet til kr. 50,-, som jeg kan betale med mit dankort. Maskinen spytter herefter en billet ud med en pinkode, som jeg tager med mig over til saunaen.

Jeg går ind i huset og bliver mødt af et omklædningsrum med bænke, knager og en lyskæde. Det virker som småting, men at have et sted hvor man kan hænge sit tøj og have sin taske stående i tørvejr, mens man bader, er en stor luksus for vinterbadere. Jeg klæder om, går i det kolde vand og trykker mig derefter ind i den fineste sauna.

Inden længe har jeg fået selskab og sidder i varmen med en god håndfuld lokale. Snakken går om løst og fast. Det er mægtig hyggeligt. Jeg spørger dem, om det er ok at min kæreste lige tager et dronebillede af mig i vandet, og de kigger grinende med fra vinduet. Det er uden tvivl en af mine bedste saunaoplevelser. Jeg glemmer alt om regn og gråvejr og er glad og blød i kroppen, da jeg forlader saunaen.

Tænk hvis alle saunaklubber åbnede for besøgende vinterbadere på den måde.

Læs mere om badning i Hasle her → Hasle Badeklub

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ᑌᖇᔕᑌᒪᗩ ᗷᗩᑕᕼ (@ursulabach)

Tejn: Småt, men godt og autentisk
Inden vi overhovedet kommer til Tejn, har vi booket en sauna i to timer for kr. 200,-. Via en hjemmeside har vi fået fat i Brita fra Tejn Borgerforening, som har reserveret den lille tøndesauna til os og har sørget for at tænde op i den inden vi svinger ind på parkeringspladsen.

Vi finder ”lagunen” i Tejn Havn, som ellers er en gammel industrihavn og lige der står Brita og venter på os. Hun viser os hvordan vi lægger mere brænde på saunaen og giver os adgang til et lille fiskeskur, hvor vi lige kan klæde om og lægge vores tøj på brændestablerne. Super autentisk og lige hvad vi mangler, så vores tøj ikke bliver vådt i regnvejret.

Der er god varme på den lille sauna og ved siden af står et vildmarksbad, som man også kan leje. Vi går i vandet for enden af badebroen, det er dog også muligt at gå i ved den lille strand lige uden for saunaen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ᑌᖇᔕᑌᒪᗩ ᗷᗩᑕᕼ (@ursulabach)

Svaneke: Arkitekttegnet med flot udsigt
Saunaen i Svaneke er tegnet af arkitekten Bente Lange og er en af Danmarks største med plads til 20 personer. Saunaen er ret ny og har en flot havudsigt med kig til det fine Svaneke Fyr.

Saunaklubbens hjemmeside bærer også præg af at der er tjek på tingene. Derfor vidste alle i saunaen også at vi kom for at tage nogle billeder. Vi valgte dog at hyggesnakke og bade med de lokale og tog i stedet billederne, da der var blevet tomt.

Et gæstebesøg koster 50,- og det er en god ide at kigge på åbningstider på hjemmesiden. Her står der også, hvor du kan købe et gæstearmbånd.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ᑌᖇᔕᑌᒪᗩ ᗷᗩᑕᕼ (@ursulabach)

Det er altid en god ide at holde øje med vejret og især vinden, når du skal vinterbade. Sikkerhed er alfa omega og der kan være understrømme, som man som besøgende ikke kender til. Så lyt til de lokale og undlad os bade, hvor bølgerne smasker ind på klipperne. Vær også opmærksom på at en del badebroer tages ned over vinteren. Derfor vinterbader de fleste lokale i havneområderne, da disse oftest er beskyttet af moler.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at tage et par vinterbadevenner med til klippeøen og prøve vinterbadning på en lidt anderledes måde.

Tema
Vinterbadning på Klippeøen
Tema
Oplev Vinterøen Bornholm. Samme ø - nye eventyr
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00