Gudhjem Glasrøgeri

Vi holder åbent i butikken alle ugens dage fra 10 - 16.30

Gudhjem Glasrøgeri, eller “Glashytten” som det kaldes i folkemunde, ligger nærmest i forlængelse af Østersøen. En naturlig del af Gudhjem og Bornholm i det hele taget. Som noget de omkring-liggende klipper har støbt og formet af sig selv.
Det er denne fornemmelse af natur, elementer og det lokale miljø, der er selve sjælen i det lille værksted og butik.

Mit navn er Pernille Bastrup, og jeg har siden 1993, været ejer og arbejdende glas-puster i Gudhjem Glasrøgeri. Jeg er uddannet på ”Orrefors Glasskole”( 1979-1981) i Sverige, der er blandt de førende og håndværksmæssigt, mest dybdegående glaspuster uddannelser i verden. Min historie med Gudhjem og ”Glashytten” strækker sig dog længere tilbage.

Gudhjem Glasrøgeri er i dag det ældste glaspusteri på Bornholm.
Det blev startet i 1978 af musiker Mogens Dam der nærede en stor fascination for, og kærlighed til glas og glaspuster håndværket. Det var under hans tid at jeg var sommerferie-barn hos min mormor og morfar i Gudhjem.

Jeg hang tit ud i glaspusteriet hvor min mor ekspederede i sommer-perioderne. Da jeg alligevel altid var i værkstedet, lærte jeg i pauserne at tage glas ud af ovnen, lave propper til flasker og lignende simple ting. Det var efter sådan en sommer, at jeg søgte ind på Orrefors og kom ind.
Efter endt uddannelse, og korte arbejdsperioder andre steder, vendte jeg tilbage til Gudhjem. Fra 1981 arbejdede jeg som glaspuster i Gudhjem Glasrøgeri, og stod desuden for meget af designet. Det var en naturlig udvikling at jeg i 1988 overtog forpagtningen.

I 1993 købte jeg så forretningen og værkstedet og resten er historie.

Jeg har været så heldig at have nogle fantastiske medarbejdere, der både har været der i længere og kortere tid ad gangen. Og måske er det friske blod der er strømmet igennem værkstedet, grunden til at jeg i dag er ligeså glad for at blæse glas, som da jeg startede.
Det er stadig en udfordring, og en gave, at få lov til at udvikle nye designs og føre ideerne ud i livet med hjælp fra nogle dygtige, kreative medarbejdere.

Min vision er at lave glas for alle, til penge hvor alle kan være med. Min største glæde er at folk bruger mit glas til daglig, og fest. Det er nemlig når du står med glasset I hånden at du får den rigtige følelse af glasset. Ikke når det bare står på en hylde.

Det er en glæde at vise glasset blive lavet i værkstedet og lære andre glaspustere at videreføre det gamle, traditionelle håndværk, så det ikke går tabt i maskiner der masse-producerer.
Jeg elsker at komme på arbejde og blæse glas. At sidde på bænken og få inspiration og nye ideer sammen med mine glaspustere.

Derudover nyder jeg at være en lille enhed med god kontakt til de gæster der kommer og besøger os og selvfølgelig også byens indbyggere og venner der kommer forbi til en hygge-snak.

 

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

10:00-16:30

Tirsdag

10:00-16:30

Onsdag

10:00-16:30

Torsdag

10:00-16:30

Fredag

10:00-16:30

Lørdag

10:00-16:30

Søndag

10:00-16:30

Kontaktinformationer

Tlf. +45 5648 5468

E-mail info@gudhjem-glasroegeri.dk

Web gudhjem-glasroegeri.dk

Adresse

Ejnar Mikkelsens Vej 13A

3760 Gudhjem

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00