Turismebarometer

Følg med i, hvor mange tilrejsende gæster, der har booket rejse til øen i forhold til samme periode sidste år. Senest opdateret d. 22.09.2020.

Turismebarometeret giver et overblik over færge-bookinger i de kommende uger. Tallene offentliggøres med jævne mellemrum på denne side. Herunder kan du finde den seneste opdatering:

Turismeindeks (uge 39-42 2020):

( Rød = danske bookinger | Gul = tyske bookinger )


Figur: Indekstal for fremadrettede bookinger pr. uge i forhold til sidste år.

 

Profil for danske besøgende til Bornholm
i sensommeren uge 33-42

(Baseret på undersøgelser blandt besøgende besøgende i 2017-2019, find flere informationer i det aktuelle turismebarometer)

 

 

Vejledning og eksempler

Turismebarometeret er et redskab til alle turismeaktører på Bornholm, som nu kan planlægge egne tiltag, bemanding etc. med baggrund i faktiske trafiktal.

Indekstal: Et tal som viser den procentuelle udvikling i forhold til et tidligere stadie. I turismebarometeret vil indekstallet være sammenlignet med året før. Sidste års tal vil derfor altid være sat til 100% og det nuværende indeks tal kan derfor være over eller under 100% – alt efter om der er flere eller færre bookinger sammenlignet med tidligere år samme tidspunkt. Det billede som fremkommer, er ikke nødvendigvis et udtryk for det faktiske besøgstal der realiseres. Særligt i 2020 er booking situationen atypisk pga. Corona situationen, fordi mange danskere har konverteret en udlandsrejse til en ferie indenlands.

Mange har derfor booket tidligere end normalt – men desto kortere tidsmæssig afstand til den aktuelle uge, desto sikrere bliver besøgsindekstallet, som et udtryk for, om der totalt set kan forventes flere eller færre gæster til Bornholm ift. samme uge sidste år.

Herunder er nogle eksempler på, hvordan forskellige virksomheder kan bruge tallene i deres planlægning:

Spisested/butik: Ud fra antallet af bookinger over de kommende uger kan et spisested/butiksejere planlægge om bemandingen skal justeres op eller ned i de kommende uger. Fokus skal især rettes mod de uger, der ligger tættest på reel afholdelse, da de viser det mest reelle billede af den endelige bookingsituation. Uger der ligger længere ud i tiden vil først og fremmest vise, om vi har mange flere eller færre bookinger end samme tid sidste år. Der kan dermed godt være en situation, hvor gæsterne har været tidligt ude med deres bookinger, og indekstallet derfor er højt, men hvor indekstallet dykker jo tættere på ugen for afrejse, vi kommer.

 


Download

Download de fem seneste (og nyeste) udgaver af turismebarometeret i PDF-format herunder.

2020

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00