Turismebarometer

Følg med i, hvor mange tilrejsende gæster, der kommer til øen i forhold til samme periode sidste år.

Turismebarometeret viser bagudrettet hvor mange tilrejsende gæster der har besøgt Bornholm og giver samtidig et overblik over færge-bookinger i de kommende uger.

OBS: En række forhold har dog ændret sig siden opgørelserne i 2018, og de spiller ind på tallene. Blandt de væsentligste er:

  • Vi har skiftet færgerederi på Bornholm, og opgørelserne over segmentfordelingerne er ikke sammenlignelige
  • Prisstrukturen er ændret i forhold til 2018, og det betyder, at incitamentet til at booke tidligere er større end hidtil
  • Bornholmslinjen sejler hele året på Rønne-Sassnitz ruten modsat det tidligere rederi, der besejlede ruten i perioden marts til oktober

Tallene offentligøres uge for uge på denne side.

LÆG MÆRKE TIL, at fra uge 42 bliver de realiserede tal for uge 42-2019 til reference (indeks 100) ift. at vise booking situationen pr. uge frem til og med resten af året. Herefter sker der en yderligere tilpasning af sammenligningsgrundlaget frem til næste forsommer. Dette sker, fordi vi mangler data fra perioden 1. september 2018 til juni 2019.

Turismeindeks (januar – november 2019): 117

Figur: Indekstal for fremadrettede bookinger pr. uge i forhold til sidste år.

Vejledning og eksempler

Turismebarometeret er et redskab til alle turismeaktører på Bornholm, som nu kan planlægge egne tiltag, bemanding etc. med baggrund i faktiske trafiktal.

Indekstal: Et tal som viser den procentuelle udvikling i forhold til et tidligere stadie. I turismebarometeret vil indekstallet være sammenlignet med året før. Sidste års tal vil derfor altid være sat til 100% og det nuværende indeks tal kan derfor være over eller under 100% – alt efter om der er flere eller færre tilrejsende sammenlignet med tidligere år.

Herunder er nogle eksempler på, hvordan forskellige virksomheder kan bruge tallene i deres planlægning:

Spisested/butik: Ud fra antallet af bookinger over de kommende uger kan et spisested/butik planlægge om bemandingen skal justeres op eller ned i de kommende uger. Stiger antallet af bookninger på færgen f.eks. fra indeks 90 til 120 over de næste fire uger kan betyde flere besøgende i restauranten/butikken.

Overnatning: Turismeindekset giver et billede af om der er flere eller færre gæster på øen nu i forhold til samme periode sidste år. Det kan gøre det nemmere for overnatningsstedet at holde øje med om periodens bookinger følger med en evt. stigning i antallet af besøgende. Dermed kan turismeindekset give en indikation af om overnatningsstedet måske bør justere sin markedsføring. Det kan ligeledes be- eller afkræfte formodninger om antallet af overnattende gæster følger normen for Bornholm i perioden.


Download

Download de fem seneste (og nyeste) udgaver af turismebarometeret i PDF-format herunder.

OBS: Turismebarometeret holder pause frem til medio marts 2020, hvor du igen vil finde opdaterede udgaver.

2019

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00