Turismebarometer

Følg med i, hvor mange tilrejsende gæster, der kommer til øen i forhold til samme periode sidste år. Senest opdatereret d. 24.03.2020.

Turismebarometeret giver et overblik over færge-bookinger i de kommende uger. Tallene offentliggøres med jævne mellemrum på denne side. Herunder kan du finde den seneste opdatering:

Turismeindeks (januar – februar 2020): 119

 

Figur: Indekstal for fremadrettede bookinger pr. uge i forhold til sidste år.

Påsken 2020 er påvirket af Covid-19 pandemien, og derfor ser vi også en påske, som er betragtelig mindre end normalt, når påsken ligger i april. Afbestillingerne er især sket den seneste uge grundet kravene fra myndighederne om at blive hjemme. Bemærk gerne at det er et her-og-nu billede. Hvis lock-down perioden forlænges igen, må vi forvente, at billedet ændrer sig.

Vejledning og eksempler

Turismebarometeret er et redskab til alle turismeaktører på Bornholm, som nu kan planlægge egne tiltag, bemanding etc. med baggrund i faktiske trafiktal.

Indekstal: Et tal som viser den procentuelle udvikling i forhold til et tidligere stadie. I turismebarometeret vil indekstallet være sammenlignet med året før. Sidste års tal vil derfor altid være sat til 100% og det nuværende indeks tal kan derfor være over eller under 100% – alt efter om der er flere eller færre tilrejsende sammenlignet med tidligere år.

Herunder er nogle eksempler på, hvordan forskellige virksomheder kan bruge tallene i deres planlægning:

Spisested/butik: Ud fra antallet af bookinger over de kommende uger kan et spisested/butik planlægge om bemandingen skal justeres op eller ned i de kommende uger. Stiger antallet af bookninger på færgen f.eks. fra indeks 90 til 120 over de næste fire uger kan betyde flere besøgende i restauranten/butikken.

Overnatning: Turismeindekset giver et billede af om der er flere eller færre gæster på øen nu i forhold til samme periode sidste år. Det kan gøre det nemmere for overnatningsstedet at holde øje med om periodens bookinger følger med en evt. stigning i antallet af besøgende. Dermed kan turismeindekset give en indikation af om overnatningsstedet måske bør justere sin markedsføring. Det kan ligeledes be- eller afkræfte formodninger om antallet af overnattende gæster følger normen for Bornholm i perioden.


Download

Download de fem seneste (og nyeste) udgaver af turismebarometeret i PDF-format herunder.

2020

2019

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00