Turismebarometer

Følg med i, hvor mange tilrejsende gæster, der har booket rejse til øen i forhold til samme periode sidste år. Senest opdateret d. 20.02.2024.

Turismebarometeret udarbejdes af Destination Bornholm i samarbejde med Inzights og giver et overblik over antal besøgende i de kommende uger. Tallene offentliggøres ugentligt her på siden. Herunder kan du finde den seneste opdatering.

 

Turismeindeks (uge 8 – 2024):

Påskeugen flytter som bekendt rundt og derfor viser booking-indekstallene for uge 12-14 store udsving. Vi har tilføjet en ekstra grafik, som viser direkte sammenligning mellem påskeugen og ugerne før/efter påskeugen for 2023/2024.

 

(Rød = danske bookinger – Gul = tyske bookinger)

Der er ingen data for ruten Rønne-Sassnitz, da færgen pt. ikke sejler.

Figur: Indekstal for fremadrettede danske bookinger pr. uge i forhold til 2023.

 

 

Profil for danske besøgende til Bornholm

(Baseret på undersøgelser blandt besøgende besøgende i 2017-2019, find flere informationer i det aktuelle turismebarometer)

 

Vejledning og eksempler

Turismebarometeret er et redskab til alle turismeaktører på Bornholm, som nu kan planlægge egne tiltag, bemanding etc. med baggrund i faktiske trafiktal.

Indekstal: Et tal som viser den procentuelle udvikling i forhold til et tidligere stadie. I turismebarometeret vil indekstallet være sammenlignet med året før. Sidste års tal vil derfor altid være sat til 100% og det nuværende indeks tal kan derfor være over eller under 100% – alt efter om der er flere eller færre bookinger sammenlignet med tidligere år samme tidspunkt. Det billede som fremkommer, er ikke nødvendigvis et udtryk for det faktiske besøgstal der realiseres.

Herunder er nogle eksempler på, hvordan forskellige virksomheder kan bruge tallene i deres planlægning:

Spisested/butik: Ud fra antallet af bookinger over de kommende uger kan et spisested/butiksejere planlægge om bemandingen skal justeres op eller ned i de kommende uger. Fokus skal især rettes mod de uger, der ligger tættest på reel afholdelse, da de viser det mest reelle billede af den endelige bookingsituation. Uger der ligger længere ud i tiden vil først og fremmest vise, om vi har mange flere eller færre bookinger end samme tid sidste år. Der kan dermed godt være en situation, hvor gæsterne har været tidligt ude med deres bookinger, og indekstallet derfor er højt, men hvor indekstallet dykker jo tættere på ugen for afrejse, vi kommer.

 


Download

Download de seneste (og nyeste) udgaver af turismebarometeret i PDF-format herunder.


 

Vil du gerne have turismebarometeret sendt på mail?

Vi kan sende dig det seneste turismebarometer via mail direkte til din indbakke. Du skal blot skrive dig op via formularen her. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00