Turismebarometer

Følg med i, hvor mange tilrejsende gæster, der kommer til øen i forhold til samme periode sidste år. Senest opdateret d. 04.06.2020.

Turismebarometeret giver et overblik over færge-bookinger i de kommende uger. Tallene offentliggøres med jævne mellemrum på denne side. Herunder kan du finde den seneste opdatering:

Turismeindeks (uge 22-35 2020):

 

Figur: Indekstal for fremadrettede bookinger pr. uge i forhold til sidste år.

OBS: Læg mærke til, at vi tager tallene for uge 27-2019 som ny reference-indeks. Vær dog opmærksom på, at tallene pt. kan være lidt usikre pga. mange ombookninger ifm. Corona-krisen.

De danske bookinger er steget med 15% ift. sidste uge samlet for ugerne 23-35. Samtidig er der nu kommet gang i de tyske bookinger, der er steget med 8% samlet for uge 25 -35 ift. sidste uge.

.

Vejledning og eksempler

Turismebarometeret er et redskab til alle turismeaktører på Bornholm, som nu kan planlægge egne tiltag, bemanding etc. med baggrund i faktiske trafiktal.

Indekstal: Et tal som viser den procentuelle udvikling i forhold til et tidligere stadie. I turismebarometeret vil indekstallet være sammenlignet med året før. Sidste års tal vil derfor altid være sat til 100% og det nuværende indeks tal kan derfor være over eller under 100% – alt efter om der er flere eller færre tilrejsende sammenlignet med tidligere år.

Herunder er nogle eksempler på, hvordan forskellige virksomheder kan bruge tallene i deres planlægning:

Spisested/butik: Ud fra antallet af bookinger over de kommende uger kan et spisested/butik planlægge om bemandingen skal justeres op eller ned i de kommende uger. Stiger antallet af bookninger på færgen f.eks. fra indeks 90 til 120 over de næste fire uger kan betyde flere besøgende i restauranten/butikken.

Overnatning: Turismeindekset giver et billede af om der er flere eller færre gæster på øen nu i forhold til samme periode sidste år. Det kan gøre det nemmere for overnatningsstedet at holde øje med om periodens bookinger følger med en evt. stigning i antallet af besøgende. Dermed kan turismeindekset give en indikation af om overnatningsstedet måske bør justere sin markedsføring. Det kan ligeledes be- eller afkræfte formodninger om antallet af overnattende gæster følger normen for Bornholm i perioden.


Download

Download de fem seneste (og nyeste) udgaver af turismebarometeret i PDF-format herunder.

2020

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00