Turismebarometer

Følg med i, hvor mange tilrejsende gæster, der kommer til øen i forhold til samme periode sidste år.

Turismebarometeret viser bagudrettet hvor mange tilrejsende gæster der har besøgt Bornholm og giver samtidig et overblik over færge-bookinger i de kommende uger.

OBS: En række forhold har dog ændret sig siden opgørelserne i 2018, og de spiller ind på tallene. Blandt de væsentligste er:

  • Vi har skiftet færgerederi på Bornholm, og opgørelserne over segmentfordelingerne er ikke sammenlignelige
  • Prisstrukturen er ændret i forhold til 2018, og det betyder, at incitamentet til at booke tidligere er større end hidtil
  • Bornholmslinjen sejler hele året på Rønne-Sassnitz ruten modsat det tidligere rederi, der besejlede ruten i perioden marts til oktober

Tallene offentligøres uge for uge på denne side.

Turismeindeks (jan-juni 2019): 111

Figur: Indekstal for fremadrettede bookinger pr. uge i forhold til sidste år.

Vejledning og eksempler

Turismebarometeret er et redskab til alle turismeaktører på Bornholm, som nu kan planlægge egne tiltag, bemanding etc.  med baggrund i faktiske trafiktal.

Indekstal: Et tal som viser den procentuelle udvikling i forhold til et tidligere stadie. I turismebarometeret vil indekstallet være sammenlignet med året før. Sidste års tal vil derfor altid være sat til 100% og det nuværende indeks tal kan derfor være over eller under 100% – alt efter om der er flere eller færre tilrejsende sammenlignet med tidligere år.

Herunder er nogle eksempler på, hvordan forskellige virksomheder kan bruge tallene i deres planlægning:

Spisested/butik: Ud fra antallet af bookinger over de kommende uger kan et spisested/butik planlægge om bemandingen skal justeres op eller ned i de kommende uger. Stiger antallet af bookninger på færgen f.eks. fra indeks 90 til 120 over de næste fire uger kan betyde flere besøgende i restauranten/butikken.

Overnatning: Turismeindekset giver et billede af om der er flere eller færre gæster på øen nu i forhold til samme periode sidste år. Det kan gøre det nemmere for overnatningsstedet at holde øje med om periodens bookinger følger med en evt. stigning i antallet af besøgende. Dermed kan turismeindekset give en indikation af om overnatningsstedet måske bør justere sin markedsføring. Det kan ligeledes be- eller afkræfte formodninger om antallet af overnattende gæster følger normen for Bornholm i perioden.


Download

Download det seneste og tidligere turismebarometere i PDF-format herunder.

2019

2018

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00