Sådan oplever turisterne Bornholm

Analyse af besøgendes oplevelse af Bornholm i 2019

Destination Bornholm ønsker løbende at monitorere de besøgendes oplevelse af deres ophold på Bornholm. Herunder kendskabet til- og vurderingen af en række specifikke events på Bornholm, besøg af attraktioner og seværdigheder, overnatningsmulighederne, samt de overordnede kriterier for valget af Bornholm som feriedestination.
I et samarbejde mellem Destination Bornholm, Bornholmslinjen og konsulenthuset Inzights gennemføres derfor kontinuerlige målinger blandt de besøgende til Bornholm. Dette betyder, at der henover sæsonen løbende udsendes mailinvitationer om deltagelse i undersøgelsen til de rejsende med Bornholmslinjens færger.

Bornholm lever fortsat op til forventningerne

Kun 2% af de besøgende vil ikke anbefale Bornholm som destination til en ven eller kollega. Og på en skal fra 1 til 10, hvor 10 betyder meget sandsynligt og 1 betyder meget usandsynligt, er det gennemsnitlige svar 9,57 ift. at anbefale Bornholm. Omregnet til en NPS (net promoter) score opnås 89 point ud af 100. I 2018 var NPS scoren 90, men særligt når overnatningsformerne har været hotel, kro, feriecenter eller airbnb falder NPS scoren ift. 2018. Størstedelen af de besøgende til Bornholm fra april til oktober overnatter i lejet feriehus (28%) eller i eget/lånt feriehus (36%). Den tredje mest benyttede overnatningsform er hotel eller kro (17%). Henover sæsonen udtrykker én ud af fire gæster, at de har haft problemer med at finde et ledigt overnatningssted på Bornholm, der passer til deres behov/ønsker. Dette gælder naturligvis særligt i højsæson månederne juli og august, men når 24% i gennemsnit udtrykker dette
henover hele sæsonen, bør det give anledning til overvejelser omkring kapaciteten.

Gæsterne vil opleve naturen

Mulighed for naturoplevelser er fortsat ubetinget den væsentligste ”driver” for de besøgendes valg af feriedestination. Men herefter er det mad og gastronomi oplevelser samt mulighederne for aktiv ferie i naturen der trækker mest – og betydningen af disse to sidstnævnte ”drivere” er fortsat stigende. Særdeles positivt er det derfor også, at Bornholm vurderes mest positivt på
netop disse top-tre ”drivere”. 82% af gæsterne angiver således værdien 9 eller 10 på en 10 punktskala, når de skal vurdere muligheden for at få naturoplevelser på en ferie til Bornholm. For aktiv ferie i naturen og mad og gastronomioplevelser er det 60% af gæsterne der har denne opfattelse.

Hver anden besøger Hammershus

Borgruinen er stadig i særklasse den mest besøgte seværdighed på Bornholm. I 2019 var det 55% af de besøgende som lagde vejen forbi Hammershus. De næst mest besøgte attraktioner er bisonerne (15%), NaturBornholm og Bornholmertårnet (begge 12%). Omkring én ud af tre af de danske turister på Bornholm har ikke besøgt nogen af de listede attraktioner eller seværdigheder under deres seneste ophold. På trods af, at Bisonerne er blandt de mest besøgte seværdigheder, vurderer de besøgende denne attraktion lavest i forhold til deres forventninger. Og der er yderligere et fald fra 65% i 2018 til 58% i 2019, som svarer, at Bisonerne på Bornholm i høj grad eller meget høj grad levede op til forventningerne. Også
tilfredsheden med udbyttet af Bornholmertårnet falder fra 84% i 2018 til 72% i 2019, som synes at tårnet i høj grad eller meget høj grad levede op til forventningerne. NaturBornholm og Hammershus har fortsat en rigtig høj vurdering.

Events tiltrækker færre besøgende til Bornholm

Andelen af de besøgende, der angiver, at et arrangement havde stor indflydelse på deres beslutning om at tage til Bornholm er dalende. I 2013 svarede 47%, at et specifikt event havde stor eller afgørende betydning for deres beslutning om at tage til Bornholm, mens det samme kun var gældende for 30% i 2019. Den samlede vurdering af arrangementerne er også faldende. I 2013 gav 54% 9-10 på en 10-punktskala, mens 41% gjorde det samme i 2019. Samtidig er det kun 6% af de besøgende til Bornholm som er ”nye” gæster – langt de fleste har således besøgt Bornholm før. Når andelen af ”genbesøg” er høj er det det også naturligt, at det er Bornholms samlede tiltrækningskraft, der får en større betydning, snarere end den specifikke event. Oplagt er det derfor, at sætte fokus på at øge andelen af nye gæster til Bornholm i markedsføringen af de enkelte events.

Download besøgsrapport

Du kan downloade besøgsrapporten som PDF her.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00