Outdoorturisme – Udvikling af Nordbornholm

Bornholm og ikke mindst Nordbornholm er som skabt til outdoorturisme. En ny rapport, som omhandler infrastruktur, faciliteter og skiltning, giver anbefalinger til udviklingsinitiativer i området

Nordbornholm har nogle helt særlige naturområder, som er meget værdsat af både kommercielle outdooraktører, outdoorudøvere og bornholmere såvel som øens gæster. Hos outdooraktørerne brænder hjerterne efter at vise øen frem i al dens herlighed gennem aktive naturbaserede outdooroplevelser. Outdooraktørernes stærke kompetencer, velvillighed og viljestyrke til disse aktiviteter kræver dog en gennemarbejdet og velfunderet infrastruktur med tilhørende faciliteter og skiltning for at kunne vækste yderligere og styrke deres forretninger.

 

Pernille Kofod Lydolph, direktør Destination Bornholm udtaler:

” Vi kan udvikle nok så mange outdoorprodukter, men hvis infrastrukturen og faciliteterne ikke styrkes, vil Bornholm miste markedsandele i Danmark og resten af Europa”

Udvikling af Nordbornholm er en del af Vækstprojekt Bornholm, som løber fra april 2018 til og med juni 2019. Projektet har til formål at styrke outdoorturismen på Bornholm for at sikre vækst og beskæftigelse på øen inden for outdoorturisme. Vækstprojekt Bornholm har fokus på udvikling af Nordbornholm gennem en markedsrettet undersøgelse, som giver en række anbefalinger.

 

Anbefalinger til udviklingsinitiativer er opdelt i korte og længerevarende indsatser. Eksempler fra rapporten er bl.a.:

  • Øget tilgængelighed og udvikling af Vang Pier
  • Anlæggelse af 25 km. mountainbikespor på tværs af Nordbornholm
  • Øget og optimeret skiltning
  • Åbne faciliteter i skulder- og lavsæson
  • Anlæggelse af mere infrastruktur og flere faciliteter
  • Udvikling af Kyststiens infrastruktur med tilhørende brand og kernefortælling

Resultatet er en rapport med tilhørende bilag, der danner rammerne for den nuværende infrastruktur og faciliteter på Nordbornholm og kommer med anbefalinger til udviklingsinitiativer; alt for at tilgodese outdoorerhvervet, styrkelse af deres forretning og flere outdooroplevelser til vores gæster.

Udvikling af Nordbornholm er blevet til gennem et samarbejde mellem kommercielle outdooraktører, Bornholms Regionskommune, Naturstyrelsen Bornholm, Dansk Kyst- og Naturturisme samt Destination

Bornholm. Bornholms Regionskommune er projektejer, hvor Destination Bornholm er projektleder og har udarbejdet rapporten.

Du kan downloade og læse den fulde rapport samt en pixie-udgave her: https://bornholm.info/erhverv/nordbornholm/

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph 24271004, pernille@bornholm.info

 

 

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00