Norske turismestuderende kommer til Bornholm

Bornholm indgår en spændende aftale med vintersportsresortet Geilo

Snart vil du kunne høre norske stemmer hos turistvirksomheder på Bornholm. Norske turismestuderende har indgået en unik turismeaftale med Bornholm. Og derfor kommer der om ikke så længe over 20 turismestuderende fra Norge til Bornholm for at lære af øens dygtige overnatningsvirksomheder, fødevareproducenter og oplevelsesarrangører.

 

EU-samarbejde

Samarbejdet er et nyt EU-baseret projekt, hvor turismestuderende fra Erhvervsskolen i Viken skal bo, arbejde og studere på Bornholm i halvanden måned fra sidste halvdel af april til slutningen af maj.

Turismeprogrammet ligger normalt i den populære norske vintersportsdestination Geilo, som mange skiglade danskere kender.  Erhvervsskolen åbnede i efteråret 2020 og har allerede afsluttet en mini-elevudveksling til Bornholm sidste år. Her var de første fire nordmænd på Bornholm, hvor de arbejdede både i Madkulturhuset Gaarden i Melsted, hos Bornholms Outdoorcenter samt arbejdede med ølbrygning på nogle af Bornholms bryggerier og sad med med eventplanlægning på Bornholm.info.

 

Inviterer til møde

– Nu glæder vi os til at vende tilbage med både et stort antal 1. og 2. års erhvervsskoleelever. Førsteårseleverne får deres praktik på Bornholm, og vi håber, at mange af øens virksomheder vil slå dørene op for et samarbejde med Erhvervsskolen i Viken, siger erhvervsskoleleder Kyrre Romuld og fortsætter:

-Projektledelsen på erhvervsskolen kommer til Bornholm i uge 9, og i morgen, den 3. marts afholdes et informationsmøde i Madkulturhuset Gaarden. Her håber vi at møde så mange af de relevante erhvervsledere på Bornholm som muligt. Både de, der direkte arbejder med turisme og dem, der indirekte arbejder med turisme.

 

Lokalt samarbejde

Mikkel Bach-Jensen, der er daglig leder af Gaarden og sekretariatschef for Gourmet Bornholms Forening, siger, om den aftale, der er indgået mellem Bornholm og Geilo:
”Studieopholdet og studiebesøget fra nordmændene kan være med til at sætte Gourmet Bornholm på det nordiske madkort. Og vi ser frem til at udvikle dette til et stort og langsigtet uddannelsesprojekt”.

Bornholms internationale kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, er også stærkt involveret i dansk-norsk samarbejde:

“Vi har i lang tid arbejdet tæt sammen med Erhvervsskolen i Viken for at facilitere et godt og langsigtet samarbejde mellem Geilo og Bornholm,” siger initiativtager Mads Marchall, oprindeligt fra Melsted – nu bosat i København.
Mads Marchall er central i arbejdet med at forbinde studerende til de rigtige virksomheder på Bornholm, så det giver god værdi for alle parter.

 

Arbejdskraftudveksling

Erhvervsskolen i Viken skal i øvrigt lave en ”take-over” på Pension Holmegaard i Sandvig. Her vil de studerende bo og praktisere hotelkendskab under opsyn af den danske hotelekspert Mai Kappenberger, der har en stærk tilknytning til Bornholm og lokalkendskab til øen.

Derudover vil de studerende være i praktik hos andre hoteller og turistvirksomheder på øen. Et af formålene med det dansk-norsk samarbejde er at gøre brug af arbejdskraftudvekslinger i de kommende år.

Bornholm har brug for arbejdskraft, og om sommeren hvor vi har allermest travlt, er aktivitetsniveauet i Geilo lavest. Omvendt kan virksomhederne her på øen potentielt låne medarbejdere ud til højsæsonen i Geilo, og dermed hjælper vi hinanden med at løse udfordringen omkring mangel på arbejdskraft”

Der er også planlagt et tættere samarbejde mellem turistvirksomheder i Geilo og andre destinationer i Hallingdalen i Norge og de forskellige aktører på Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00