Madoplevelser i særklasse i uge 30

Som mange andre større events, er Kulinarisk Ø – Bornholms Madfestival udsat. Men de madglade gæster samt bornholmerne skal ikke vente helt til 2021. Madfestivalen er nemlig blot rykket en måned, og løber af stablen i uge 30.

Kulinarisk Ø – Bornholms Madfestival inviterer til unikke bornholmske madoplevelser 21. – 24. juli. Midt i det bornholmske sommerland, og fordelt over hele øen, vil en perlerække af fødevareevents byde de mange glade sommergæster indenfor. Alle er velkomne. Kulinarisk Ø byder på oplevelser for både nysgerrige og nørder, unge børn og gamle børn, herboende og tilrejsende. Der er noget for enhver smag. Madfestivalen er lige så farverig som det bornholmske fødevarelandskab.

Kom tæt på dyrene – og menneskerne bag
Mød de glade frie grise i Vestermarie, hvor du også kan opleve hyrden, hans får, og hans uundværlige hunde. I Østermarie fortæller bonden med jerseykøer om, hvorfor han har skrottet ploven, og i stedet samarbejder med regnormene. I Østerlars springer vikingetidens geder rundt sammen med æslet Alex, og du kan smage gedeoste, bornholmsk hamp og drikke vandkefirperler.

Uden mod og drikke – duer helten ikke
Mod har de – de bornholmske drikkevareproducenter. De er ikke bange for at prøve nye smage og følsomme fermenteringsteknikker af. Det kan du nyde godt af, når du besøger dem under madfestivalen. Smag øl fra Small Batch bl.a. Espresso Cream Stout med nicaraguansk kaffe fra mini-risteriet Suenos i Østerlars. Besøg Svaneke Bryghus og smag deres nyheder, 100 % økologisk selvfølgelig. Og glem ikke Penyllan i Tejn, som har vilde øl på træfade, foruden IPA, porter og pilsner. Er du til fermenterede drikke uden alkohol, kan du smage kombucha på havtorneplantagen, og vandkefirperler på gedemejeriet.

Be local – think global
Bornholm er en ø, som gennem tiderne har været beboet af stolte søfolk, som sejlede på de syv verdenshave, og bragte smage hjem fra fjerne lande. Denne tradition viderefører to af madfestivalens arrangementer på bedste vis. I Allinge kan du smage chokolade, som er lavet af bæredygtige cacaobønner fra Fiji, og i Østerlars kan du smage kaffe af bæredygtige kaffebønner fra en lille kaffeplantage i Nicaragua. Både cacaobønner og kaffebønner er unikke. Dem kan du ikke smage andre steder.

Smagen af Bornholm
De kan noget med smage på gaarden, Bornholms Madkulturhus i Melsted. Hør om vildskud og stjerneskud. Du kommer helt tæt på det bornholmske terroir og en tur ad mælkevejen og ind i den lokale fødevarefortælling.
Masterclass med mesterkokkene
Du kommer i køkkenet med nogle af landets bedste konkurrencekokke, når gaarden indbyder til Masterclass. Spændende og lærerigt, og med kendte såvel som ukendte råvarer, lokale naturligvis. Den gode mad serveres ved langbordet bagefter. Velbekomme.
Hvis ovenstående smagsprøve har vækket din interesse, læs mere og find hele programmet her: www.bornholm.info/madfestival

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00