Bornholms Kunstrunde holder flyttedag

Ligesom mange andre af forårets events, holder den populære event flyttedag. Øens kunstnere og kunsthåndværkere byder velkommen til Bornholms Kunstrunde til august i stedet for maj.

Normalt vrimler det med kunstglade gæster og bornholmere i Kristi Himmelfartsferien. Det bliver lidt anderledes i år hvor Bornholms Kunstrunde, på grund af corona situationen, flyttes til 14. – 16. august. En lange række kunstnere, kunsthåndværkere og udstillingssteder åbner deres døre, og inviterer til åbent hus rundt omkring på hele øen.

Noget er dog som det plejer. Bornholms Kunstrunde tyvstarter altid med en udstilling af værker fra deltagerne i Bornholms Kunstrunde. I år afholdes denne udstilling på Svanekegården hvor 78 lokale kunstnere og kunsthåndværkere udstiller i perioden 23. juli – 23. august. Under selve kunstrunden 14. – 16. august inviterer de deltagende kunstnere indenfor i deres værksteder og atelierer, og der er på forhånd rig mulighed for at forberede sin tur rundt i kunsten.

Nyt katalog og forbedret hjemmeside

Kunstrunden præsenterer i år et nyt flot katalog med billeder af alle værker og kunstnere. Kataloget kan ses og downloades gratis på hjemmesiden www.bornholmskunstrunde.dk.
Forsiden prydes af et maleri af den lokale kunstner Gaia Trampedach, hvis atelier kan opleves i Østermarie. Hun vandt æren i en konkurrence udskrevet blandt alle kunstrundens deltagere.
Det fysiske katalog kan købes fra Destination Bornholms webshop her https://bornholm.info/webshop/kunstrundekatalog-2020/

Både kataloget og en forbedret hjemmeside udgør, hele året, en guide for kunstinteresserede gæster som ønsker at besøge de deltagende kunstnere. På hjemmesiden præsenteres alle deltagere nu på engelsk og tysk, og en ny funktion tillader brugeren at sammensætte en personlig liste med de steder han eller hun gerne vil besøge.

Stor opbakning til Kunstrunden

Bornholms Kunstrunde finansieres af deltagernes egne bidrag samt en række fonde. I 2020 støttes kunstrunden af Bornholms Brand, Fonden til Beskæftigelsesfremmende Initiativer og BRK’s Kunst- og Kulturråd.
I anledningen af at Bornholm er udnævnt som World Craft Region, har Sparekassen Bornholms fond bidraget med fem fripladser i kunstrunden. Disse er givet til nye bornholmske kunsthåndværkere, som deltager for første gang.

Kunstrunden arrangeres af Destination Bornholm sammen med en styregruppe bestående af kunstmaler Lisbeth Klaustrup, keramiker Anina Kofod, kunstmaler Anne Cirkola og keramiker John Gibson.

Læs mere om Bornholms Kunstrunde her: www.bornholm.info/bornholms-kunstrunde

Du behøver dog ikke vente helt til august til at nyde Bornholm og kunst. Bornholm er åben og det er trygt og sikkert at rejse til Bornholm hvad end du vælger vand eller luftvejen. Læs evt mere her: www.bornholm.info

Spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse bedes rettet til Destination Bornholm,
Pernille Kofod Lydolph 24271004 eller pernille@bornholm.info eller Peter Juhl 22582058 eller peter@bornholm.info

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00