Bornholms Kulturuge – 100 kulturoplevelser på 10 dage

Med den smukke bornholmske sensommer som baggrund præsenterer Bornholms Kulturuge 10 dage fyldt med unikke koncerter på utraditionelle steder, kulturhistoriske byvandringer og guidede ture med naturen i fokus, besøg hos kunsthåndværkere og fødevareproducenter, rundvisninger, workshops, udstillinger, foredrag samt danse- og cirkusforestillinger.

Bornholms Kulturuge varer fra den 13. til den 22. september 2019. Bornholms Kulturuge er en årligt tilbagevendende festival, som i 2019 gennemføres for 19. gang.

Du kan opleve Bornholms særegne historie og kulturhistorie, kunsthåndværk i verdensklasse, teater og scenekunst på små og meget forskellige scener, billedkunst, musik i mange genrer – både klassisk og rytmisk, gastronomi med lokale fødevarer, en litteraturfestival med både bornholmske og andre danske forfattere og sidst men ikke mindst, så kan du opleve den næsten eksotiske bornholmske natur.
Kulturugens program er inddelt i 9 forskellige kulturspor, som du kan plukke i og sammensætte til din helt personlige festival.

Carmen på kajen
Torsdag den 19. og fredag den 20. september præsenterer Bornholms Kulturuge en helt unik udgave af George Bizets Carmen, hvor den klassiske opera møder den autentiske spanske flamenco i en nedlagt fabrikshals rå omgivelser.

Udenfor Sæsonen
Koncertrækken, hvor Steffen Brandt inviterer til nye og altid overraskende møder mellem unge talenter og etablerede kunstnere fra forskellige genrer, spiller hvert år for fulde huse og er hurtigt udsolgt. Koncertrækken skabes eksklusivt til Bornholms Kulturuge og foregår på tre forskellige steder torsdag den 19., fredag den 20. og lørdag den 21. september.

Madkulturfest på gaarden
Den 17., 18. og 19. september er der oplevelser for alle sanser i madkulturhuset ved det gamle landbrugsmuseum Melstedgaard udenfor Gudhjem.
Madkulturfesten er en kombination af synsindtryk, fortællinger og smagsoplevelser. En vandretur i området, ledsaget af gamle sagn og myter. Måltidet går i en mere nutidig retning, men dog fortsat med en hilsen til den madkultur, Bornholm er rundet af.
Innovation og mangfoldighed
Bornholms Kulturuge er en smeltedigel for nye eksperimenter og projekter på tværs af genrer og kulturformer. Men samtidig er aktiviteterne lokalt forankrede og en del af Bornholms historie og tradition. Bliv klogere på, hvad det bornholmske kulturliv indeholder og formår. Et godt eksempel er Cirkus i Soldalen, der præsenterer nycirkus på højt internationalt plan. Her mødes musik, dans og teater midt i den vilde nordbornholmske natur.

Se hele det store og alsidige program på www.bornholmskulturuge.dk

 

For yderligere information, kontakt venligst kasserer og medlem af bestyrelsen Hanne Strøby, tlf. 2991 8740, kulturuge@bornholm.info

Bornholms Kulturuge 2019 er støttet af:
Bornholms Regionskommune, Brdr. E., S. & A. Larsens Legat, Bornholms Brand, Sparekassen Bornholms Fond, Nordea-fonden, Augustinus Fonden, Beck Pack Systems, Bornholms Mosteri A/S, Bornholms Revision, Statsautoriserede Revisorer, HJB Byggeforretning ApS, FNDRKAAS, Bornholms Tidende, JF Kontor & Data Service ApS, Destination Bornholm ApS, BORNHOMTOURS, Coop Bornholm, Meny Rønne, Bornfiber, Danske Bank, Hotel Balka Strand, Restaurant Le Port, Gudhjem Røgeri m.fl.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00