Artikel

Cykelrute I Krølle-Bølles fodspor

Tag med på en sjov cykeltur på Bornholm og følg i Krølle-Bølles fodspor.

Krølle-Bølle bor i Sandvig på Bornholm med sin mor Bobbasina, far Bobbarækus og søster Krølle-Borra. Krølle-Bølle tager på eventyr øen rundt for at opleve noget af Bornholms smukke natur og spændende seværdigheder. Derfor starter denne sjove cykeltur også i Sandvig. Hele turen er på 105 km, men du kan tage den i etaper.

Følg efter Krølle-Bølle – det er 105 km i alt

Krølle-Bølles tur Bornholm rundt svarer nogenlunde til den nationale cykelrute 10 og er ca. 105 km lang. 105 km er en stor mundfuld på én gang, og derfor kan turen deles op i mindre bidder, alt efter hvor på Bornholm du bor, mens du holder ferie.

Hammershus, Løvehovederne og Våde Ovn

Krølle-Bølle starter i Sandvig og tager op til Hammershus. Her kan du stille cyklen, gå en tur i ruinen og nyde den smukke udsigt over Hammerknuden, Slotslyngen og havet. Ved Hammeren går Krølle-Bølle på opdagelse ved Løvehovederne og Våde Ovn – det kan du også gøre.

Vang, Hasle og Rønne på Bornholm

Følg Krølle-Bølle videre til Jons Kapel ved Vang. Her kan du cykle helt hen til trapperne. Pas på du ikke kører ud over kanten! Dernæst går turen langs vandet sydpå til Hasle gennem skoven og til Rønne. Undervejs besøger Krølle-Bølle Kulbruddet (som nu er omdannet til de smukke søer i Hasle Lystskov) og Kastellet i Rønne.

En flyvetur i Bornholms Lufthavn og Dueodde

Cykelturen går videre langs kysten forbi Bornholms Lufthavn, hvor Krølle-Bølle tager sig en flyvetur, og så til Dueodde. Husk badetøj, hvis du skal have en dukkert!

Nexø, Paradisbakkerne og Rokkestenen

Krølle-Bølle suser videre gennem Nexø, hvor han gør byen usikker i bil (pas på du ikke møder ham, når du cykler!) Herfra laver han en afstikker ind til Paradisbakkerne og Rokkestenen, men det er lidt af en omvej. Til gengæld en meget smuk omvej.

Lækkerier i Svaneke og Randkløve Skår

Turen går videre til Svaneke, hvor du fx kan besøge bolsjekogeriet, lakridskogeriet, chokoladeriet, karamelleriet og isfabrikken og videre til det fantastiske Randkløve Skår. Randkløve Skår er en dyb klippesprække, som du kan kravle ned i. Prøv endelig ikke at springe over det – det kan gå grueligt galt. For at komme ned til skåret skal du stille cyklen oppe ved huset, der ligger tæt ved landevejen, og så gå derned. Bare følg skiltene.

Gudhjem og tilbage til Sandvig

Til sidst går turen tilbage gennem Gudhjem, hvor du kan spise røget sild og lækre karameller til Helligdommen og Bornholms Kunstmuseum, og til sidst tilbage til Sandvig.

Læs bogen om Krølle-Bølle

Hvis du vil læse mere om Krølle-Bølles færd rundt om Bornholm, kan du bestille bogen her i vores webshop eller købe den, når du kommer til øen.

Download vores cykelguide her

“Cykelferie på Bornholm” er vores guide til cykelferiegæster på Bornholm med turforslag og kort. Du kan bestille cykelguiden i vores webshop, hente den gratis i Bornholms Turistinformation eller downloade den her.

gratis

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00