Chrøøl

Øl håndbrygget på Christiansø

Chrøøl – håndbrygget øl fra Christiansø

Chrøøl er Danmarks østligste mikrobryggeri – lanceret ved genindvielsen af Store Tårn d. 30 juni 2017. Brygningen sker med håndkraft og tålmodighed uden at spare på råvarerne, og det giver gode og fyldige øl. Uden avanceret teknologi vil smagen af øllen variere lidt fra bryg til bryg afhængig af råvarerne, temperaturen og tiden, men det er blot en ekstra charme. Vi kalder det årgangsøl.

Vi brygger overgæret øl (ale), men gerne med en tvist. Vandet er primært afsaltet vand fra Østersøen og er derfor kalkfattigt. Det passer godt til lysere øl som pale ale, APA, IPA og brown ale. For at kunne brygge mørke øl skal syren neutraliseres. Det har vi bla. gjort ved at tilsætte gulerod, rødbede eller persillerod – valgt med omhu for at understrege smagen i øllen.

Transporten fra selve brygrummet til gærrum og kølerum fåregår med ”larve” (elektrisk trillebør) og vi runder Verdens Ende, så øllen kommer vidt omkring!

Der er begrænset kapasitet i bryggeriet, så øllen bliver kun solgt på Christiansø i sommerhalvåret og kun så længe lager haves. Den kan købes på Christiansø Gæstgiveri til noget god mad eller i Butik Lighuset (butik og turistinformation).

Brygkone er Kirsten Søe Buch, som sammen med sin mand Lars Buch udtænker og brygger al øllen efter egne opskrifter. Vi er en del af det lille firma SoeBuch ApS, cvr. 37258083, hvor vores datter Lærke Buch også er med.

Vi kan evt. kontaktes på email: soebuch@gmail.com

Besøg bryggeriet

I sommerhalvåret er der guidede ture med ølsmagning og besøg i mikrobryggeriet.

Søg “Smag Christiansø” og der er 2 muligheder: I maj – juni og august – september er der ture med frokost og i juli aftenture med middag.

Turene bookes via Christiansøfarten.

Er I en gruppe på 10 til højst 24 personer, kan der evt arrangeres ture uden for de planlagte tidspunkter. Kontakt os på soebuch@gmail.com.

Christiansø – Østersøens lille perle

Altid et besøg værd.

Info

Adresse:

  • Christiansø 2
  • 3760 Gudhjem

Kontakt:

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00