Sejl til Ertholmene og læg til i havnen
Christiansø havn har to indsejlinger. På hver side af svingbroen, der forbinder de to hovedøer og som deler havnen i en Syd- og en Nordhavn.
Gæstesejlere er velkomne i begge havne, der muliggør at øen kan besejles i alle vindretninger. Et besøg på øen i egen båd glemmes aldrig.
Nogen må have tænkt på lystsejlerne, da man på 100 meters dybde, ti sømil fra Bornholm, skaber en fantastisk naturhavn mellem to øer, på samme måde som Utklippan der ligger ti sømil fra Karlskrona.
Christiansø har året rundt 100 indbyggere. Et samfund med kro, kirke, politi, skole, købmand med bageri, posthus, museum, galleri, forsamlingshus, campingplads samt udsalg af de kendte Christiansø kryddersild som produceres og sælges på øen.
At opleve dette samfund hvor en af historierne fortæller at der boede en kvinde et langt liv på Christiansø uden nogensinde at komme til Frederiksø, ”for hvad skulle man dog der?” Øen er selvforsynende med elektricitet og tidligere også med drikkevand, der i flere hundrede år bestod af regnvandsopsamling i åbne brønde. Alt på øen er indrettet i fredede bygninger, der tidligere har været et stort fæstningsværk.
I øgruppen findes fuglereservatet Græsholmen, hvor Østersøens pingviner lever. I de senere år har den cirka 300-kilo tunge gråsælbestand der lever på øerne udviklet sig i en sådan grad, at der ryger to sæler i vandet, hver gang en nyankommet sæl maser sig op på skæret Tatt.
Priser
Kontaktinformationer
Adresse
Christiansø
3760 Gudhjem
Faciliteter
Toilet
Bad
Grill
Gas
Elektricitet
Legeplads
Indkøb