Image

Moderne arkitektur

Et besøg på Bornholms Kunstmuseum er et besøg i et stykke arkitektur

(OBS: Bornholms Kunstmuseum har midlertidigt lukket pga. tilbygning frem til 2026)

Et besøg på Bornholms Kunstmuseum er et besøg i et stykke arkitektur, der er udformet i samspil med den omkringliggende natur og den kunst, der fylder de store rum. Oplevelsen af museet komplementeres af naturen og vice versa.  Kom og oplev hvordan rum, horisontlinje, lys, materialer og niveauer forstærker og beriger hinanden! Gå evt. turen ad den dramatisk flotte sti fra Gudhjem langs kysten og til Helligdomsklipperne. Turen er omtalt som en af de smukkeste i Danmark.

Fra Helligdomsklipperne går stien opad i terrænet og her får du øje på Bornholms Kunstmuseum!  Med et areal på 4000 kvadratmeter fordelt på tre niveauer følger museet terrænets naturlige fald mod klippekysten. I gamle dage valfartede folk til området på grund af Helligdomskilden, som blev tillagt en helbredende kraft.

I dag symboliserer Helligdommen oplevelser, rekreation og åndelig udvikling. Og kilden løber nu i en vandkunst gennem hele museumsbygningen, inden den ledes ud i Østersøen gennem en lille ønskebrønd. På den måde er arkitekturen, der regnes for en af Nordens perler, i sig selv en kunstnerisk oplevelse med sine smukke, lyse rum og særlige arkitektoniske elementer.

Gaden

Igennem hele museet strækker ”gaden” sig. Et gangareal der følger Helligdomskildens fald mod havet og i sin kantede og slanke form minder om en klippeslugt eller en af de lange smøger man kan finde i de bornholmske kystbyer. Her har man sceniske kig ind i de forskellige store og små rum, ud i naturen og helt ned til broen, der strækker sig udenfor museets bygning.

Tårnet

Fra indgangsrummet i museet kan man tage trappen op i det ottekantede udsigtstårn, der med sit runde glasparti foroven, ligner et fyrtårn. Øverst kan man træde udenfor og betragte landskabet ovenfra. Her kan man bl.a. nyde udsynet til Christiansø, til Gudhjem og over Allinge helt til Sverige. I udsigtstårnet kan man også få mere at vide om granitten på Bornholm i en lille permanent udstilling ophængt af Danmarks Naturfredningsforening.

Broen

Ligesom tårnet bærer også broen reference til et skib. Den er udført som en skibsbro i stål og ædelt teaktræ og afsluttet i en lille sejloverdækket udsigtsplatform. Broen skyder sig fra selve museet og forlænger bygningskroppen ud mod kysten. I kraft af de høje piller, der bærer broen, giver den en fornemmelse af at træde ud i landskabet i samme højde som trætoppene.

Materialer

Overalt er der anvendt rene naturmaterialer som tegl, zink, mursten, granit, sandsten og træ. Gaden er belagt med Moseløkkegranit fra Nordbornholm og i de mindre rum sandsten fra Nexø. Gulvene i udstillingsrummene er overalt i træ. I særudstillings-rummene lagt som endetræ, der også fungerer som en klimamæssig buffer.

Faktaboks:

Bussen går direkte til Bornholms Kunstmuseum. I sommerhalvåret er det muligt at vælge bådfarten tur/retur Gudhjem – Helligdomsklipperne: www.ms-thor.dk

Se mere på: www.bornholms-kunstmuseum.dk/om/arkitekturen.aspx

Rundvisninger, aktiviteter og særarrangementer se: www.bornholms-kunstmuseum.dk

Google Art Project: www.google.com/culturalinstitute/collection/bornholms-kunstmuseum?projectId=art-project

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00