Stormen på Stormandsgården

Action i historietimen? Ja, tak! Vi er i 1300-tallet. Borgerkrigslignende tilstande hersker i Danmark. En årle morgen er der uro på stormandsgården, folkene oppe på palisaden spejder ud over landskabet. Mellem træerne skimtes små lysglimt, er det solen, der glimter i en blankpudset hjelm?

Undervisningstilbuddet

Sammen med eleverne dramatiserer vi et fiktivt angreb på den befæstede stormandsgård på Bornholms Middelaldercenter. Perioden mellem Valdemar sejrs død i 1241 og Valdemar Atterdags magtovertagelse i 1340 var præget af stridigheder og kampe om tronen. I perioder herskede der borgerkrigslignende tilstande, og mange stormænd befæstede derfor deres hovedgårde mod omstrejfende røverbander, bondeoprør eller rivaliserende stormænd. Det er dette scenarie, vi befinder os i.

Gruppen deles i to hold, og figurerer hhv. angribere og forsvarere af stormandsgården. Ved hjælp af rollespil med forskellige rekvisitter gennemlever elever og lærere angrebet, og gruppen opdager, hvor vigtigt det er at samarbejde i en krisesituation. Fairness og teamwork er nogle helt essentielle færdigheder, som eleverne får styrket igennem processen.

Praktiske oplysninger

Da gruppen deles undervejs i forløbet, er det vigtigt at der er mindst 30 og maks. 60 deltagere. Forløbet er meget velegnet til to parallelklasser eller flere klasser fra samme skole i fællesskab.

Undervisningsmaterialer

BMC-Undervisningsmateriale: Læs mere på vores hjemmeside.
Her findes også introbog til middelaldercentret ”Velkommen til middelalderen og til Bornholms Middelaldercenter”.

På samme side findes også opgavearkene ”Levende Billeder”, som er målrettet mellemtrinet. De er opdelt i 5 tematiske grupper, men kan også kombineres efter egne ønsker.

Praktisk info

Adresse

Bornholms Middelaldercenter Stangevej 1 Østerlars 3760 Gudhjem

Email

info@bornholmsmiddelaldercenter.dk

Websted

http://bornholmsmiddelaldercenter.dk

Telefon

+45 56 49 83 19

Pris

Find aktuelle priser (fra 66 kr. til ca. 100 kr. pr. elev) og book turene på www.bornholmsmiddelaldercenter.dk

Varighed

2 timer. Gruppen er herefter velkommen til at fortsætte på egen hånd på middelaldercentret indenfor åbningstiden. Ønskes forløbet udvidet, f.eks. med besøg på skolen før eller efter turen, kontakt da Bornholms Middelaldercenter og få en pris.

Tidspunkt

Bedst fra april til oktober, men muligt hele året rundt. Deltagerantal: 30-60 elever.

Fællesmål:

  • HISTORIE - Efter 9. klassetrin - Kronologi og sammenhæng: Kronologi, brud og kontinuitet; Det lokale, regionale og globale Historiebrug: Historiske scenarier; Historisk bevidsthed
  • HISTORIE - Efter 4. klassetrin - Kronologi og sammenhæng: Familie og fællesskaber; Samfund Historiebrug: Historiske scenarier; Historisk bevidsthed
  • HISTORIE - Efter 6. klassetrin - Kronologi og sammenhæng: Kronologi, brud og kontinuitet; Det lokale, regionale og globale Historiebrug: Historiske scenarier
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00