Oplev Christiansø – Danmarks østligste øer

Oplev Naturpark Christiansøs unikke natur, kultur og historie

På de to beboede øer Christiansø og Frederiksø, der er en del af øgruppen Ertholmene i Naturpark Christiansø, finder I lille øsamfund, som det er oplagt at besøge på enten en dagstur eller med overnatning. For eksempel som en del af jeres lejrskole på Bornholm.

Øerne er i dag et lille, levende samfund med lige under 100 beboere, en lille skole, en lille købmand, et lille bibliotek og alt, hvad der ellers hører til et fungerende samfund. Blot i miniformat. Historisk har øerne en helt anden og dyster fortælling som søfæstning med straffefanger og sørøvere, indtil søfæstningen blev lukket i 1855, hvorefter øerne transformeredes til et fredeligt fiskersamfund. I dag er fiskeriet historie, og øerne lever af mindre erhvervsdrivende og de mange tusinde besøgende, der gæster øerne forår, sommer og efterår.

På en dagstur har I tre timer på de smukke øer, hvilket er god tid til at nyde og opleve øernes unikke historie og natur. Med en overnatning eller to har I mulighed for at dykke dybere ned og opleve øernes stille liv og smukke natur – også efter at den sidste båd med turister er sejlet retur til Bornholm.

Under jeres ophold har I mulighed for at tage på en rundtur med en af øernes lokale guider eller booke et undervisningsforløb med Naturpark Christiansøs naturvejleder.

En guidet tur varer 1-1,5 time og tager jer rundt på historisk spændende steder på øerne med afsæt i øernes vilde og barske historie fra søfæstning over fiskersamfund til hverdagslivet på øerne i dag.

Et undervisningsforløb med vores naturvejleder varer 1-1,5 time og har fokus på enten fuglelivet på øerne, hvor Christiansøs Naturvidenskabelige Feltstation hvert år ringmærker tusindvis af trækfugle, eller på øernes historie i et børneperspektiv. Overnatter I på øerne, har vores naturvejleder også aktiviteter, som I kan lave i de mørke timer.

Både guiderne og naturvejlederen bor og lever på øerne og kan derfor også give jer et indblik i, hvordan det er at bo i så lille et samfund isoleret midt i Østersøen.

Ønsker I at opleve øerne på egen hånd, er I meget velkomne til på forhånd at kontakte vores naturvejleder, som kan guide jer til gode oplevelser på egen hånd.

 

Praktisk information

Der er daglige afgange til Christiansø fra Gudhjem Havn – fx med afgang kl. 10 fra Gudhjem Havn og retur fra Christiansø kl. 14.00. Overfarten tager 50 minutter. Se Christiansøfarten for flere afgangstider og priser.

Det er også muligt at besøge øerne med en eller flere overnatninger. Ønsker I at overnatte, skal I kontakte Christiansø Teltplads for booking og priser.

Praktisk info

Adresse

Christiansø, 3760 Gudhjem

Email

naturvejleder@christiansoe.dk

Websted

www.christiansoe.dk

Telefon

24928293

Pris

Transport til Christiansø: www.christiansoefarten.dk. Undervisning ved Naturpark Christiansøs naturvejleder er gratis og bookes på naturvejleder@christiansoe.dk Rundvisning med øernes lokale guider koster 800 kr. og bookes på guide@christiansoe.dk

Varighed

Typisk en hel til to dage

Tidspunkt

Forår, sommer og efterår

Fællesmål:

  • Historie: Tidernes fremherskende holdninger, livsbetingelser, forskelle og ligheder med i dag, kildekritik/historiske problemstillinger.
  • Biologi: Naturlige og menneskeskabte ændringer i økosystemer og deres betydning for den biologiske mangfoldighed, naturpleje og naturbevarelse, herunder sælers betydning for lokalsamfundet.
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00